Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking - Burgemeester zoekt woning

Persuitnodiging

14.11.2007

Op vrijdag 30 november maakt burgemeester Ivo Opstelten de winnaar bekend van de ideeënprijsvraag Burgemeester zoekt woning. De prijsvraag, een initiatief van BNA Kring Rijnmond en in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture, leverde 54 verrassende ontwerpen op voor een nieuwe ambtswoning voor de Rotterdamse burgemeester. De bekendmaking van de winnaar is tevens de opening van de tentoonstelling in het voormalig Fotomuseum waarin alle ontwerpen te zien zijn.

54 ontwerpen van architecten, studenten en andere ontwerpers zijn ingezonden voor de ideeënprijsvraag. Deze zijn beoordeeld door een deskundige jury, voorgezeten door wethouder Economie, Haven en Milieu Mark Harbers. Alle ontwerpen zijn van 30 november tot en met 30 december 2007 gratis te bezichtigen tijdens de tentoonstelling in het voormalig Fotomuseum.

Rotterdam mist al jaren een officiële ambtswoning voor de burgemeester. BNA Kring Rijnmond wil met deze prijsvraag de discussie op gang brengen over het fenomeen burgemeesterwoning. De locatie voor de ambtswoning was vrij te kiezen binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam. Een van de criteria van de burgemeesterwoning moet betreft architectuur uitdagend zijn, zodat deze een bijdrage kan leveren aan de architectuur van Rotterdam.

De prijsvraag is georganiseerd door BNA Kring Rijnmond, in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture, en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Dura Vermeer Bouw Rotterdam en het Rotterdam Climate Initiative.

Noot voor de redactie/