Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Kraak & Smaak op najaarstour met liveband
Eerste nieuwe nummers live te horen!

Terugkijkend naar de laatste twee jaar is de band Kraak & Smaak volop bezig geweest. Met meer dan 200 live shows, onder andere op het Eurosonic festival, het SXSW Festival en de Miami Winter Music Conference. Komende tour is Kraak & Smaak weer in het land te zien. Van Oss tot Amsterdam en van Heerlen tot Haarlem. Een tour waarbij je de eerste nummers live hoort van het nieuwe album dat in voorjaar 2008 verschijnt.

Kraak & Smaak startte van origine als een studio project met Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug, maar al snel ging de band ook live op pad met Ro Krom op drums en zang, Rose Stigter op zang en Marc Baronner op de basgitaar. Bij de nieuwe formatie is gitarist Paul Jan Bakker toegevoegd.

De afgelopen maanden is Kraak & Smaak druk geweest met de opnames van hun nieuwe album, wat begin volgend jaar in de winkels ligt. Op de plaat zijn samenwerkingen te vinden met onder andere Mark Brydon (Moloko), Ben Westbeech en Dudley Perkins. Kraak & Smaak komt op 26 november met een voorproefje: een 12 inch met daarop de twee tracks Funk Ass Rotator en Mad as Hell. Deze nummers zijn nu al te beluisteren op de website van Kraak & Smaak: www.kraaksmaak.com

In het voorprogramma van de najaarstour staan Melomanics, wiens werk afgelopen jaar beloond werd met een Essent Award. Meer info op www.melomanics.nl

Kraak & Smaak najaarstour 2007
VR 30.11 De Groene Engel, Oss
DO 06.12 Tivoli, Utrecht
VR 07.12 Mezz, Breda
ZA 08.12 Patronaat, Haarlem
VR 14.12 Hedon, Zwolle
VR 28.12 Melkweg, Amsterdam
ZA 29.12 Nieuwe Nor, Heerlen

www.kraaksmaak.com - www.myspace.com/kraaksmaak - http://kraaksmaak.hyves.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Beeld is te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php.

Er zijn mogelijkheden voor het opzetten van winacties waarbij tickets voor de shows worden verloot. Bij interesse in interview geef je ook een gil!

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl