LLiNK

Rotterdam, 22 November 2007

LLinke Soep pakt uit met een Groene Sinterklaas
We eten met zijn allen deze Sinterklaas maar liefst twintig miljoen chocoladeletters. Daarvan is nog geen half procent op een eerlijke manier gemaakt. Ligt het aan de smaak, vinden we ze te duur of is de slaafvrije letter gewoon moeilijk te vinden? LLinke soep onderwerpt alle letters - goed en fout - aan een grondige smaaktest. Fair trade is meestal niet meer dan een apart hoekje in een winkel. Maar waarom is de rest van de winkel niet ook op een verantwoorde manier geproduceerd? Is dat een verantwoordelijkheid van de producent, ligt het aan de winkelier of heeft de consument daar zelf ook wat over te zeggen? LLinke Soep legt het voor aan de verschillende partijen en gaat te rade bij een filosoof en een marketing goeroe.In Hoe groen is... gaat onze eigen groene piet op bezoek bij een speciale hulpsinterklaas. En natuurlijk draagt LLinke Soep ook zelf een steentje bij aan een groene pakjesavond. Het nieuwe online platform Juist Nu staat boordevol tips voor een betere, eerlijke en duurzame wereld. Om de lancering te vieren, worden in de LLinke Soep radio-uitzending van 30 november speciale groene cadeaus weggegeven, maar dan moet je ze wel eerst zien te vinden op een van de drie geheime LLinke plaatsen in Nederland. In LLinke Soep tv volgt de eerste aanwijzing. Opletten dus! LLinke Soep, zaterdag 24 november om 21.15 uur bij LLiNK op Nederland 3

Katja aan de slag in Cambodja
Langzaam komt Cambodja de chaos van een decennialange burgeroorlog te boven. De straten van Phnom Penh zijn opgeknapt, het toerisme groeit. Succes is echter niet voor alle Cambodjanen weggelegd. Nog steeds leven veel kinderen in de hoofdstad op straat, kwetsbaar en blootgesteld aan gevaren. De kleine Dim leeft in relatieve veiligheid met zijn vriendjes in de schaduw van een tempelcomplex. Overdag verdient hij een beetje met schoenpoetsen. Veel leeftijdgenootjes echter worden ontvoerd naar Thailand om te gaan bedelen of belanden in de seksindustrie. Hagar is een hulporganisatie die zich ontfermt over verkochte, verhandelde en misbruikte kinderen. Die krijgen er onderdak, onderwijs en een nieuwe toekomst. Return to Sender, zaterdag 24 november, 21.45 uur bij LLiNK op Nederland

Desmet Live spraakmakend!
In Desmet Live ontvangt Pieter Hilhorst maandag 26 november acteur Frank Lammers. Hij zal met hem praten over de road musical Route 66. Dinsdag bespreekt Teun van de Keuken met Maarten van Rossum zijn nieuwste boek Drie Oorlogen: een kleine geschiedenis van de 20e eeuw. En woensdag praat Francisco van Jole met documentairemaakster Annick van Wijk over haar documentaire Ivo. Het verhaal achter de vrouwelijke bewonderaars van Ivo, deze zilverrug is 'de Bokito van Berlijn.' Vrouwen als Brigitte en Angela zijn trouwe fans van de zilverrug. Zij hebben contact gelegd met de gorilla, die hen kusjes vanachter het glas geeft. Documentairemaakster Annick van Wijk vroeg zich af wat deze vrouwen bezielt.

Desmet Live (LLiNK), maandag, dinsdag en woensdag om 18.00 op Radio 5

Rudy als glazenhuis bewoner? Rudy Mc Kay staat op de kieslijst van de DJ's die mogelijk dit jaar in het GlazenHuis van 3FM gaan zitten, en het begint bij hem al behoorlijk te kriebelen. Vandaar dat hij een bekende hit heeft bewerkt tot een pleidooi voor de 3 FM luisteraar om op hem te stemmen. Luister en download 'Ik wil in dat Huis' nu op moveyourass.nl!
MoveYourAss, dinsdag 27 november om 22.00 uur op 3FM

Leidt verandering tot verbetering?
Op zondag 25 november staat deining in het teken van de vernieuwingen in het onderwijs. Zo is er een parlementair onderzoek gestart naar de vernieuwingen in het onderwijs sinds begin jaren '90. De hoofdgast is Ad Verbrugge, hoogleraar sociale- en culturele filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en voorzitter van de Vereniging Beter Onderwijs.

Deining, zondag 25 november om 20.00 uur op RADIO

Noot voor de redactie,