UITNODIGING overhandiging eerste fietsregistratiesysteem aan wethouder

23/11/2007 09:51



AM+D



Overhandigen het eerste fietsregistratiesysteem aan wethouder Veiligheid van Capelle aan den IJssel

Vrijdag 30 november aanstaande wordt de eerste Tracecode overhandigd aan wethouder Veiligheid, dhr. Binnendijk, van Capelle aan den IJssel.

Tracecode is een registratiesysteem waarmee gestolen fietsen door middel van een registratieplaatje traceerbaar worden. Ieder jaar worden er zo'n 760.000 fietsen gestolen met een totale waarde van rond de 130 miljoen euro. De kans dat een fiets gestolen wordt in een stedelijk gebied is drie keer zo groot als op het platteland. Volgens het CBS is de fiets het populairste doelwit van het dievengilde. Fietsendiefstal is een grote bron van ergernis voor de Nederlandse consument. En wanneer de fiets eenmaal gestolen is, is de fiets moeilijk vindbaar. Daarom doet minder dan een derde van de fietsers aangifte als zijn of haar fiets gestolen is. Tracecode maakt echter gestolen fietsen vindbaar.

Met behulp van een streepjescode op een registratieplaatje wordt het unieke nummer van de streepjescode geregistreerd bij het Rijks Data Centrum (RDC) met de daarbij behorende persoonsgegevens. Dit registratieplaatje is bestendig tegen UV-licht, temperaturen tussen de -40 graden en 90 graden, chemicaliën en oplosmiddelen. Een betrouwbaar product dat door de consument zelf eenvoudig is te bevestigen.

Ter introductie van Tracecode wordt het eerste exemplaar op vrijdag 30 november aanstaande overhandigd aan wethouder Veiligheid, dhr. Binnendijk, van Capelle aan den IJssel. Na de officiële handelingen geeft Tracecode speciaal voor de pers een borrel waar gelegenheid is om vragen te stellen.

Locatie: Isalatheater, Stadsplein 5, 2903 HH in Capelle aan den IJssel (tegenover het gemeentehuis) Tijd: inloop 15.00 uur en overhandiging 15.30 uur

Meldt u zich voor donderdag 29 november aan bij AM+D, Jacobine Roozendaal, tel. 010 - 4401140 of email naar jacobine@amd.nl

Dit bericht is vrij voor publicatie.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/