K.V Archivarissen


Inschrijfperiode archieven.nl-prijs sluit op 30 /11

Op het moment van schrijven hebben zich 41 deelnemende websites aangemeld, bestaande uit 15 archiefdiensten en 26 historische verenigingen. Hoewel het aantal aanmeldingen lager is dan het aantal van vorig jaar, valt het op dat de kwaliteit van de aanmeldingen hoger ligt en dat er veel vernieuwde en verbeterde websites zijn aangemeld.

We zouden hieruit mogen concluderen dat het onderwerp van toegankelijke websites langzamerhand hoger op de agenda komt te staan en men zich steeds bewuster wordt van het belang van een goed toegankelijke, klantvriendelijke website.

Wij hopen te mogen zeggen dat de archieven.nl-prijs, al is het maar in beperkte mate, bijdraagt aan deze groeiende bewustwording. Wij menen met de archieven.nl-prijs iets bij te dragen aan de aandacht voor en de discussie over toegankelijkheid via internet en zullen dit initiatief dan ook met plezier en enthousiasme voortzetten!

Voor nu: de inschrijfperiode van de archieven.nl-prijs voor dit jaar sluit op vrijdag 30 november. Na deze datum zullen de genomineerden geselecteerd worden uit de inzendingen aan de hand van de bekende checklist. Deze genomineerden zullen in december bekend gemaakt worden. Zij krijgen een logo toegestuurd om op de website te plaatsen en via diverse kanalen zal er aandacht besteed worden aan de nominaties.

De jury (bestaande uit Prof. dr. Frank Keverling Buisman, Dhr. Frans Smits en Dhr. Eric Velleman) zal zich vervolgens over de genomineerde websites buigen om een winnaar te selecteren in de categorie Beste Website Archiefdiensten en Beste Website Historische Verenigingen.

In januari zullen de definitieve winnaars van de archieven.nl-prijs 2007 bekend gemaakt worden.

Het prijzengeld staat nu op een bedrag van E 1410,-. Op 30 november sluit de inschrijving, dus meldt u nu aan om nog mee te dingen naar de archieven.nl-prijs 2007!

Met vriendelijke groet,

DE REE archiefsystemen b.v.