Radio 1-luisteraars speuren naar de Sint-schat

23/11/2007 12:23



Llink - De Nieuwe Omroep



Rotterdam - Radio 1-programma LLinke Soep verstopt komende vrijdag namens de Sint vier LLinke Zakken in heel Nederland. In verschillende provincies kunnen luisteraars op zoek naar vier duurzame cadeau's zoals een elektrische scooter, een ecoreis naar Costa Rica, de zuinigste LCD-tv van Nederland en een hippe sportfiets. Aan de hand van cryptische aanwijzingen in de uitzending worden de luisteraars naar de vindplaats geleid.

Op vrijdagavond 30 november liggen er vier LLinke Zakken verstopt, ergens in Nederland. Tussen 20.00 en 22.00 uur kunnen de Radio 1-luisteraars op zoek naar deze zakken. Tijdens de uitzending worden zes cryptische aanwijzingen per zak gegeven die de luisteraar bij de vindplaats moeten brengen. Op de website van LLiNK wordt vanaf maandag dagelijks een provincie bekend gemaakt, waar een LLinke Zak verstopt wordt.

LLinke Soep-presentator Marcel van der Steen heeft er zin in: "Eigenlijk gaat het hele vrolijke ouderwetse radio worden. Met z'n allen in de auto of de trein, gekluisterd aan de radio. Oortje in en zoeken maar! Nog spannend ook in het donker! En verder is het een leuke manier om te laten zien dat je elkaar tijdens de feestdagen ook duurzame cadeau's kunt geven. We spenderen in Nederland 180 miljoen euro aan cadeautjes in december. Nog maar een klein deel hiervan is duurzaam. Dat moet beter kunnen, toch?!"

Op de verschillende locaties, waar de zakken zijn verstopt, zullen andere LLiNK-presentatoren zoals Bas Westerweel en Froukje Jansen verslag doen van de zoektocht naar de LLinke Zakken.

Extra tips
Leden/nieuwe leden van LLiNK kunnen twee uur voor aanvang van de uitzending per SMS een gouden tip ontvangen. Ook in Juist Nu, de nieuwe online database voor praktisch idealisten, wordt een cryptische aanwijzing verstopt. Op www.llink.nl/juistnu vind je verder tips en informatie die inspireren om voor je idealen in actie te komen. LLinke Soep is een crossmediaal magazine op Radio 1 en Nederland 3. De LLinke Soep-special 'De LLinke Zak van Sinterklaas' wordt uitgezonden op 30 november a.s., van 20.00 tot 22.00 uur op Radio 1.


-EINDE PERSBERICHT-





http://www.llink.nl

http://www.llink.nl/