Gemeente Hulst


Persbericht - 23.11.2007

Basisschool Inghelosenberghe ontvangt de eerste bronzen zonnewijzer

Basisschool Inghelosenberge te Sint Jansteen ontvangt op vrijdag 30 november 2007 de 1e bronzen zonnewijzer. Dit gebeurt in het kader van het project Zon op School.
Werken aan en leren om een duurzame samenleving te ontwikkelen begint al op de basisschool.
Het draaiboek de zonnewijzer helpt leerkrachten. Per thema wordt aangegeven wat er op school en in de lessen rond dat thema kan worden gedaan. Daarmee kunnen punten verdiend worden. De basisschool Inghelosenberghe heeft de checklist ingevuld en kwam 1 punt te kort voor de bronzen zonnewijzer.
Gemeente Hulst schoot te hulp en stelde een compostvat ter beschikking. Daarmee is dit laatste punt verdiend. Basisschool Inghelosenberghe is de 1e school in Zeeland die een bronzen zonnewijzer in ontvangst mag nemen.
Vlak voor de uitreiking van de bronzen zonnewijzer overhandigt Wethouder C. de Kraker op 30 november een compostvat aan de leerlingen van de basisschool Inghelosenberghe. Rondom de uitreiking van de zonnewijzer nemen de kleuters s middags deel aan een programma rond afval.
Het vat wordt samen met de kleuters op een feestelijke wijze ingericht en krijgt een mooie plaats op het schoolplein. Het geheel wordt afgesloten met het zingen van een afvallied.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl