Deelgemeente Charlois Rotterdam

Spoorvernieuwing Heijplaat

Van vrijdag 30 november tot en met vrijdag 7 december werkt ProRail aan vernieuwing van het spoor in Heijplaat. Gewerkt wordt aan de Rondolaan, Droogdokweg en Waalhavenweg.

Bij het vernieuwen van het spoor in Heijplaat gaat het om preventief onderhoud. ProRail beheert het spoor en de spoorwegovergangen in Nederland. Voor een betrouwbaar spoorsysteem en een soepel verloop van het treinverkeer is preventief onderhoud van groot belang.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van ballaststenen, dwarsliggers en de overwegen. Als eerste wordt het bestaande spoor verwijderd. Vervolgens wordt het stenen ballastbed uitgegraven en afgevoerd. Als de nieuwe ballast is aangebracht worden nieuwe dwarsliggers gelegd. Tenslotte worden de spoorstaven opgezet en aan elkaar gelast. Het werk wordt overdag uitgevoerd, van 30 november t/m 7 december tussen 7.00 uur en 18.00 uur.

De machines die worden gebruikt kunnen trillingen en geluidhinder veroorzaken. ProRail probeert de overlast tot een minimum te beperken.

Gevolgen voor overwegen

De overwegen aan de Rondolaan richting moestuinen zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. De moestuinen blijven te voet bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan de Droogdokweg.

Hebt u vragen over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met ProRail op telefoonnummer 010 - 282 4122.
Voor eventuele klachten en opmerkingen kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten, telefoonnummer 0900 - 776 72 45 ( 0,20 p.m.). Ook kunt u een e-mail sturen naar publiekscontacten@prorail.nl.