Presentatie Canon Verslaving op 30 november 2007

29/11/2007 11:51



GGZ Nederland



Amersfoort, 29 november 2007

PERSBERICHT

Op vrijdag 30 november 2007 presenteert de Raad voor BekwaamheidsOntwikkeling (RvBO) de Canon Verslaving. De presentatie vindt plaats tijdens de programmadag 'Verslaving en risicogedrag' in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Prof. dr. Guus Schrijvers zal de Canon aanbieden aan vertegenwoordigers van cliënten, artsen, psychologen en verpleegkundigen die werkzaam zijn in de verslavingszorg.

Onmisbare informatie over verslaving
De Canon draagt als titel: Wat elke professional over verslaving moet weten. De Canon is onmisbaar voor alle personen die zich, als professional of nog in opleiding, met verslavingszorg bezighouden. De publicatie bevat een gedegen overzicht van de belangrijkste onderdelen van verslaving en verslavingszorg. Het richt zich op gebruik, misbruik en afhankelijkheid van psychoactieve stoffen, met name op alcohol, heroïne, cocaïne en cannabis.

Moderne verslavingskunde
De Canon Verslaving is geschreven op initiatief van de Raad voor Bekwaamheidsontwikkeling. Deze Raad maakt deel uit van het door VWS gefinancierde project Resultaten Scoren. De RvBO heeft de opdracht om 'moderne verslavingskunde' te bevorderen in opleidingen, trainingen en na- en bijscholing van professionals in de gezondheidszorg.

Plaats en tijdstip
Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam, 10.55 uur

EINDE PERSBERICHT