Verpleeg- en verzorgingshuis Saffier genomineerd als Beste Leerbedrijf

30/11/2007 09:30



COLO Vereniging Landelijke Organen



Bunnik, 30 november 2007

Beste Calibris Leerbedrijf 2007 voorgedragen voor landelijke titel

Verpleeg- en verzorgingshuis Saffier genomineerd als Beste Leerbedrijf 2007

Vandaag heeft Colo (de vereniging van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven) de nominaties bekendgemaakt voor de titel 'Beste Leerbedrijf 2007'. Stichting Saffier is een van de drie genomineerde bedrijven. Eerder dit jaar was het Haagse verpleeg- en verzorgingshuis al uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf 2007. Op donderdagmiddag 31 januari 2008 reikt staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de prijs 'Beste Leerbedrijf 2007' uit in Artis, Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf dat zich onderscheidt door een opleidingsbeleid dat aankomende vakmensen aantrekt en stimuleert.

186.000 erkende leerbedrijven
Praktijkleren neemt in belang toe. Het is binnen het beroepsonderwijs een essentieel onderdeel van de opleiding. Een vak leer je namelijk niet op school, maar juist in de praktijk. Daarvoor zijn de 186.000 erkende leerbedrijven in Nederland hard nodig. Om leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen, heeft het ministerie van OCW in 1996 de prijs voor het beste leerbedrijf ingesteld. De bedrijven dingen mee naar de titel 'Beste Leerbedrijf 2007' vanwege hun actieve deelname aan onderwijsvernieuwing, een innovatief opleidingsbeleid in hun eigen bedrijf en de vele mogelijkheden voor leerlingen uit diverse opleidingssoorten van verschillend niveau.

Uitreiking
Tijdens een gevarieerd programma waarin de leerbedrijven in het zonnetje worden gezet, maakt staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW de winnaar bekend. Het winnende leerbedrijf krijgt een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. De andere genomineerden zijn: Huykman en Duyvestein uit Den Haag, voorgedragen door kenniscentrum SVGB (Uniek Vakmanschap) en Royal van Lent Shipyard uit Kaag, voorgedragen door kenniscentrum Savantis (Afbouw en Onderhoud, Presentatie en Communicatie).

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris (voorheen OVDB) verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.





http://www.calibris.nl