Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070805660

Vragen van de leden Atsma en Van Vroonhoven-Kok (beiden CDA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap over de taptoe in Groningen. (Ingezonden 29 november 2007)


1
Kent u het bericht `Buma/Stemra wil verbod op taptoe in Groningen'? 1)


2
Bent u op de hoogte van een zelfde soort situatie bij de Taptoe Hasselt die op 29 september jl gehouden is? Bij welke andere evenementen is dit aan de orde? Is hier sprake van nieuw beleid?


3
Deelt u de mening dat er door de korpsen voldoende betaald wordt voor de rechten op bladmuziek en dat het niet nodig is om nog een deel van de inkomsten af te staan aan Buma Stemra?


4
Deelt u de mening dat er niet dubbel betaald hoeft te worden voor de rechten op bladmuziek?


5
Waarom moet dezelfde muzikant in een iets andere samenstelling, bijvoorbeeld een dweilorkest, opnieuw voor deze rechten op bladmuziek betalen?


6
In hoeverre is er sprake van willekeur in het beleid van Buma/Stemra?


7
Kunt u aangeven hoe de regelgeving op dit punt luidt?


8
Deelt u de mening dat het niet wenselijk is dat er veel geld van amateurverenigingen en stichtingen naar Buma/Stemra gaat terwijl deze verenigingen en stichtingen geen winst maken en daarnaast veel moeite moeten doen om sponsoren te krijgen?


9
Bent u van plan maatregelen te treffen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen? Is aanpassing van de wet mogelijk, bijvoorbeeld door het afschaffen van de heffing door Buma/Stemra bij amateurmuziekverenigingen of stichtingten?


1) Dagblad van het Noorden, 9 oktober 2007