Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 30-11-2007

Politie onderzoekt woninginbraak

ASSEN - De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Houtlaan die in de nacht van donderdag op vrijdag heeft plaatsgevonden. Onbekenden hadden zich de toegang tot de woning verschaft via de voordeur. De daders wisten de autosleutels te vinden en zijn er met een personenauto vandoor gegaan. (07-198747)

Verkeersongeval met letsel

SMILDE - De politie kreeg donderdagmiddag een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Hoofdweg. Ter plaatse bleek een 88-jarige fietser uit Smilde in botsing te zijn gekomen met een 50-jarige automobilist uit Bovensmilde. De fietser had de Hoofdweg ineens overgestoken en de automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 88-jarige vrouw werd met been- en heupklachten en mogelijk buiktrauma per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (07-198562)

Politie houdt verlichtingscontrole

VRIES - De politie heeft donderdagochtend een verlichtingscontrole gehouden op de Asserstraat tussen Vries en Assen. De gecontroleerde fietsers hadden de zaak keurig voor elkaar. Gedurende de controle werden slechts vier bekeuringen uitgeschreven voor geen licht. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze geen gordel droeg. (07-198485)

Politie controleert het verkeer

HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagavond op de Mr. Cramerweg een verkeerscontrole gehouden. Agenten bekeurden twee automobilisten omdat deze de maximum toegestane snelheid binnen de bebouwde kom hadden overschreden. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat deze op een invalide parkeerplaats stond zonder een geldige kaart. Een andere automobilist kreeg een bekeuring omdat deze onterecht over de vluchtstrook reed van de A37. (07-198707)

Politie houdt zwartrijder aan

MEPPEL - De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden omdat hij met een vervalst vervoersbewijs reisde. Een oplettende buschauffeur had de politie gewaarschuwd. Nadat de man was aangehouden, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man heengezonden. Hij kan binnenkort een dagvaarding tegemoet zien. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-198599)

Fietser aangereden

EMMEN - De politie verricht onderzoek naar de toedracht van een verkeersongeval met letsel van donderdagmiddag op de kruising Hondsrugweg en de Ermerweg. Een 54-jarige vrouw uit Emmen reed met een vriendin over het fietspad langs de Hondsrugweg in de richting van Bargeres. Vlak voor de kruising kregen ze groen licht, waarop ze doorreden. Op de kruising werd ze aangereden door een van links komende personenauto, bestuurd door een 62-jarige automobiliste uit Lutten. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Scheper ziekenhuis, daar bleek dat ze een wervel heeft gebroken. (07-198652)

Politie bekeurt alcomobilist

WESTERBORK - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 57-jarige inwoner uit Westerbork op het Oosteinde staande gehouden en laten blazen. De man bleek in overtreding en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man bijna 0,75 promille. De man kreeg een proces-verbaal en mocht zijn weg vervolgen. (07-198738)

Fietser verleent geen voorrang

RODEN - De politie kreeg donderdagavond een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Kastelenlaan. Ter plaatse bleek er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Een 19-jarige vrouw uit Nieuw Roden reed over het fietspad parallel aan de Roderweg en gaande in de richting Nieuweweg. Bij de kruising Kastelenlaan had ze voorrang moeten verlenen aan de voor haar van links naderende personenauto, bestuurd door een 49-jarige inwoonster uit Roden. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd per ambulance met licht letsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Ze verklaarde dat ze haast had gehad omdat ze te laat was voor een training. (07-198692)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema 0592 - 451280.