Politie Haaglanden

Persberichten 30 november

Haaglanden, 30-11-2007

Doorrijden na aanrijding niet verstandig
Den Haag Een 35-jarige vrouw uit Den Haag had op 29 november om 10.50 uur beter niet kunnen doorrijden nadat zij tegen de auto van een 46-jarige Rijswijker op de Van der Kunstraat was aangereden. De Rijswijker had het kenteken van de vrouw genoteerd en de politie hield de Haagse vervolgens in haar woning aan. Zij kreeg een proces-verbaal.

Vandalen in de kraag gepakt
Den Haag Twee Haagse jongens, 15 en 16 jaar oud, die op 29 november om 19.10 uur de abri van een tramhalte aan de Laan van Wateringse Veld hadden vernield, zijn twee tramhaltes verder uit de tram gehaald en door de politie aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongens hun vernielzuchtige daad ook hadden gefilmd met hun mobieltjes. Dat bleek inderdaad waar te zijn. Beide jongens kregen een bon en met hun ouders is een gesprek gevoerd.

Haastige bestuurders op de bon
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op 29 november op de Erasmusweg zijn tussen 7.30 en 13.30 uur zijn 1.419 automobilisten gecontroleerd. 136 van hen kregen een bon wegens het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Ongeval tijdens gymles
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Den Haag raakte donderdagmiddag 29 november om 12.30 uur tijdens een gymles op een middelbare school aan de Scheeperstraat gewond. Het slachtoffer verloor tijdens een oefening zijn balans en kwam vervolgens ongelukkig terecht. Hij heeft vermoedelijk een interne bloeding en een gebroken pols. Diverse hulpdiensten kwamen direct ter plaatse voor eerste hulp, begeleiding en vervoer naar het ziekenhuis. Zowel de arbeidsinspectie als slachtofferhulp zijn ingeschakeld.

Hennepkwekerijen opgerold
Den Haag In een bedrijfspand aan de Gouwestraat troffen agenten donderdag 29 november een werkende hennepkwekerij met ruim 300 planten aan. Condensvorming op de ramen van het buurhuis zorgde voor vermoedens over een tweede hennepkwekerij. Dit vermoeden bleek juist te zijn; in de buurwoning, waar in 2005 al een kwekerij ontmanteld was, vonden de agenten een kleinere hennepkwekerij. Beide kwekerijen zijn ontmanteld en vernietigd. De politie heeft een 27-jarige Hagenaar als verdachte aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Snelle aanhouding door alerte getuige
Den Haag Door voortvarend optreden van een 32-jarige man uit Den Haag, kon donderdagavond 29 november een inbreker snel aangehouden worden. De inbreker, een 24-jarige Hagenaar, gooide een steen door de ruit van een school aan de Vaillantlaan en wandelde met een beeldscherm het gebouw weer uit. De getuige volgde de man naar de Jan van Gojenstraat en zag hem hier een portiek ingaan. Vanaf dit punt nam de politie het van hem over; niet veel later kon de man worden aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Hagenaar gewond bij een aanrijding
Wassenaar- Een 68-jarige man uit Den Haag raakte 29 november om 19.40 uur gewond bij een aanrijding op de Noordelijke Randweg. De automobilist botste frontaal op een 47-jarige automobiliste uit Wassenaar. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De autos raakten zwaar beschadigd.

Dure boodschappen
Leidschendam Een medewerker van de beveiliging vertrouwde één en ander niet toen hij 29 november om 13.40 uur een man en een vrouw met gevulde tassen een warenhuis aan de Berberis uit zag komen. De twee brachten de volle tassen naar de een geparkeerde auto, leegde de tassen en gingen het warenhuis weer in. Een andere beveiliger zag dat het echtpaar de tassen weer vulde en dat ze de winkel verlieten zonder de goederen af te rekenen. Het echtpaar, 30 en 34 jaar uit Den Haag, moest mee naar het politiebureau. Zij bekende de diefstal en kregen beide een boete van 500 euro en een dagvaarding.

Auto tegen paal en hek
Delft Agenten hoorden donderdag 30 november om 02.40 uur dat een ongeval op de Oude Delft had plaatsgevonden. Daar aangekomen zagen ze een auto die tegen een paal en een hek was gebotst. De auto was door de aanrijding gekanteld, maar voorbijgangers hadden hem alweer op vier wielen gezet. De bestuurder, een 55-jarige Delftenaar, had zichzelf uit de auto kunnen bevrijden. De agenten roken bij hem echter een alcohollucht en lieten hem blazen. Het resultaat was 415 ugl, waarop hij aangehouden werd. Hij kreeg een proces-verbaal.

Borrel te veel
Monster De politie controleerde donderdag 29 november om 00.45 uur een personenauto op de Zwartendijk. De bestuurder, een 33-jarige Hagenaar, moest daarbij ook een blaastest afleggen. Die liep voor hem niet zo goed af; hij had te veel gedronken om nog te mogen rijden. De Hagenaar blies op het politiebureau 330 ugl en kreeg daarvoor een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Trage recidivist
Wateringen beveiligingsmedewerkers van een doe-het-zelfzaak betrapten donderdag 29 november om 16.30 uur een winkeldief. De 37-jarige man uit Zoetermeer had een paar handschoenen en een boorsetje weggenomen. Op het politiebureau bleek dat de man 10 jaar geleden ook al eens een winkeldiefstal had gepleegd. Hij kreeg een boete van 220 euro.

Buurman vernielt deur vanwege harde wekker
Zoetermeer - Een 37-jarige Zoetermeerder is vanmorgen in zijn woning aan het Dijkwater belaagd door zijn onderbuurman. Deze 34-jarige Zoetermeerder trapte rond half zes zijn voordeur in en liep door naar de slaapkamer van zijn bovenbuurman. Volgens het 37-jarige slachtoffer stond de benedenbuurman naast zijn bed te schreeuwen dat het over moest zijn met de herrie van de wekker. Hij zou daarbij ook een tik op zijn voorhoofd hebben gehad. Volgens het slachtoffer ging de wekker al vanaf vijf uur s morgens af, maar werd hij daar zelf niet wakker van. Agenten hielden de 34-jarige man aan en hij kreeg een proces-verbaal.

Loslopende hond veroorzaakt aanrijding
Zoetermeer Een 64-jarige automobilist uit Zoetermeer kon donderdag 29 november om 22.30 uur een aanrijding met een 23-jarige fietser uit Zoetermeer niet voorkomen. De automobilist zag op de t-splitsing van de Houtsingel met het Aburahout plotseling links voor hem een hond de weg opkomen, met vlak daarachter de fietser. Hij kon niet op tijd remmen, waardoor de fietser ten val kwam en voor controle naar het ziekenhuis moest.