CDA

Van Bijsterveldt aanwezig bij WorldSkills

Tijdens de 39e editie van de WorldSkills, het wereldkampioenschap voor jonge vakmensen in Japan, heeft het Nederlandse team twee medailles behaald.

Bij het onderdeel metselen won Stephan Kemna een zilveren plak, achter Song Se Hun (Korea) en voor Esben Kirk Therkildsen (Denemarken) & Alex Pichler (Oostenrijk). Margriet van Velde en Dagmar Sluijsmans wonnen op het onderdeel verpleegkunde een bronzen medaille, achter Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Tevens won Stephan Kemna voor Nederland ook nog de 'Best of Nations Award'

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) was op uitnodiging van WorldSkills ter plekke om het Nederlandse team aan te moedigen en te feliciteren met het mooie resultaat. WorldSkills is het grootste internationale educatieve evenement ter wereld dat vanaf 1950 elke twee jaar wordt gehouden in één van de 48 landen die zijn aangesloten bij de WorldSkills-organisatie. Dit jaar namen bijna 850 jonge vakmensen uit verschillende landen het tegen elkaar op om wereldkampioen in hun eigen vakgebied te worden.

Met dit resultaat behaalde Team Nederland de 18e positie op de landenranglijst van totaal 46 landen. Minister-president Jan Peter-Balkenende en staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt hebben de winnaars op donderdag 29 november 2007 ontvangen op het Catshuis voor de officiële huldiging.

Bron: www.fundeon.nl

---