Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 30-11-2007

Derde verdachte aangehouden voor overval woning AMERSFOORT Op maandag 26 november heeft de politie een 30-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats in een woning in Soesterberg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een 74-jarige bewoonster van een woning aan de Wielewaalstraat te Amersfoort. Op respectievelijk 9 november jl. en 19 november werd al een 36-jarige en een 26-jarige man uit Amersfoort aangehouden in hetzelfde onderzoek.

Deze overval vond plaats in de ochtenduren van woensdag 11 april van dit jaar, waarbij het slachtoffer in haar woning op gewelddadige wijze werd overmeesterd door drie personen en beroofd werd van een geldbedrag. Aan de overval werd destijds ook aandacht besteed in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Na nader uitgebreid onderzoek vermoedt de politie dat de nu aangehouden vrouw eveneens is betrokken geweest bij deze overval. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. Ook de eerder aangehouden verdachten zitten nog vast.

Intensieve controle in Amersfoort
AMERSFOORT In de middag en avond heeft de politie donderdag een grote controle gehouden. In drie wijken voerden agenten de controles uit, namelijk Kruiskamp, Liendert, Rustenburg en in de binnenstad.

Voor verkeersovertredingen werden 63 bekeuringen uitgeschreven. Een alcoholcontrole vond in de avonduren plaats op de Hogeweg en eveneens in de binnenstad. Maar liefst 429 blaastesten werden afgenomen. Vijf automobilisten hield de politie aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyses werd 295 ug/l als hoogste waarde genoteerd. Een video-auto van de Politie Utrecht controleerde tegelijkertijd in de omgeving op snelheid, rood licht en niet handsfree bellen. Het ANPR-voertuig (automatic numberplate recognition) scande de kentekens van voorbijkomende voertuigen. In totaal reden 5.790 voertuigen door deze controle. Dit leverde 62 hits op. Uiteindelijk werd hiermee voor 87.976 euro aan belastinggeld getraceerd. Ook werden naar aanleiding hiervan vier voertuigen in beslag genomen. Ook assisteerden agenten nog bij onder meer de aanhouding van twee kledingdieven, de aanhouding van een heler van overhemden en venten zonder vergunning.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 11:02 | © Politie Utrecht