Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 30-11-2007

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op het Hoog Zandveld is een 44-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed. Hij trok om 19.55 uur de aandacht van surveillerende agenten, omdat hij het rode verkeerslicht negeerde. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en uit de ademanalyse op het politiebureau kwam naar voren dat hij 580 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

VIANEN / IJSSELSTEIN - Op het Slijk in Vianen heeft de politie van 13.00 tot 15.00 uur bromfietsers gecontroleerd. Ook op het Podium in IJsselstein werd tot omstreeks 17.00 uur gecontroleerd en op de Televisiebaan in IJsselstein werd s avonds nog gecontroleerd. In totaal moesten 23 bromfietsbestuurders mee naar de controleplaats en schreef de politie 17 bekeuringen uit voor snelheid, het niet hebben van de verplichte papieren en technische gebreken. Eén bromfiets werd in beslag genomen voor nader onderzoek omdat het framenummer niet goed leesbaar was.

Winkeldieven

NIEUWEGEIN Een 22- en 27-jarige man uit Polen zijn donderdag 29 november aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Ze werden omstreeks 18.20 uur betrapt in een bouwmarkt aan de Ravenswade. Personeel had gezien dat de mannen spullen in een doosje hadden gestopt en dit niet hadden afgerekend. De politie werd ingeschakeld en agenten namen het tweetal mee naar het politiebureau.

Twee collega-bromfietsers botsen

HOUTEN Op het fietspad aan de Poort zijn twee bromfietsbestuurders uit Houten op elkaar gebotst. De politie werd omstreeks 17.45 uur gebeld. Een 19-jarige man uit Houten en een 18-jarige man uit Houten, die beiden voor dezelfde bezorgservice werkten, kwamen elkaar tegemoet rijden en zijn door onbekende oorzaak frontaal op elkaar gebotst. Volgens omstanders zouden de mannen even buiten kennis zijn geweest. Ze konden zich niet herinneren hoe ze elkaar over het hoofd hadden kunnen zien. De 19-jarige man kwam er vanaf met schaafwonden op zijn gezicht en handen. De 18-jarige man liep vermoedelijk een gebroken duim op. Hij is door de ambulance meegenomen naar het St. Antoniusziekenhuis.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 11:11 | © Politie Utrecht