Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 30-11-2007

Kop-staart met drie voertuigen.

LOENERSLOOT Op de Provinciale weg N201 zijn donderdag om 18.00 uur drie autos betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Een 30-jarige automobilist uit Weesp zag te laat dat de autos voor hem richting de oprit naar de Rijksweg A2 - al stil stonden. Hierdoor reed hij met een snelheid van ongeveer 50 km per uur tegen de auto van een 33-jarige automobilist uit Bennebroek aan die vervolgens zachtjes tegen de auto van een 28-jarige automobiliste uit Oudega tot stilstand kwam. De achterste twee autos moesten worden afgesleept. De 30-jarige man is met hoofdletsel in de ambulance vervoerd naar het AMC.

Fietsstertje gewond

MAARSSEN Op de Safariweg is donderdag een 11-jarig meisje uit Maarssen gewond geraakt toen ze werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Utrecht.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Het bleek dat de automobilist over de Safariweg reed, komende uit de richting van de Waterstede en gaande in de richting van de Haarrijnweg. Bij de kruising wilde hij rechtdoor rijden. Hij zag het meisje dat op het fietspad fietste en af wilde slaan, over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Frontale botsing

MIJDRECHT Op de Veenweg heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden waarbij twee automobilistes gewond zijn geraakt. Omstreeks 12.40 uur botsten de twee automobilistes, een 52-jarige vrouw en een 43-jarige vrouw uit Wilnis, door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar. De 52-jarige automobiliste uit Wilnis reed over de Veenweg in de richting van Wilnis. Haar tegemoet kwam de 43-jarige vrouw, die uit de richting van Wilnis kwam en richting Industrieweg in Mijdrecht reed. Door de aanrijding raakte de 52-jarige vrouw gewond aan haar borst en knieën. Ze is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. De 43-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het AMC vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Botsing met lading vrachtwagen

WOERDEN Op de Barwoutswaarder is donderdag een fietsster gewond geraakt nadat zij tegen houten balken was aangereden die uit een vrachtauto staken.

Omstreeks 07.25 uur fietste de 19-jarige vrouw uit Nieuwerbrug over de Barwoutswaarder. Daar stond een vrachtwagen geparkeerd met een open laadbak. In de laadbak lagen houten balken, die voor een deel over de weg staken en niet gemarkeerd waren. Door de duisternis zag de vrouw de balken te laat en botste ze er met haar hoofd tegen aan. Ze kwam ten val en belandde met haar hoofd op het wegdek. Ze is met hoofdletsel en vermoedelijk een gebroken neus per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. Tegen de 35-jarige bestuurder van de vrachtauto (woonachtig in Woerden) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 11:09 | © Politie Utrecht