ABVAKABO FNV

Onderhandelingen cao UMC vorderen gestaag

Om tot een nieuwe cao UMC te komen waren vier onderhandelingsronden voorzien. Inmiddels is de vierde dag gepasseerd en is er geen onderhandelaarsakkoord. Hoe kan dat?

De verwachtingen over de uitkomst van de onderhandelingen zijn hoog gespannen en niet alleen bij de leden van ABVAKABO FNV. Dat legt een grote druk op het overleg. Van meet af aan is door de onderhandelaars van de bond duidelijk gemaakt dat een goede verbetering van het inkomen voor de leden van groot belang is.

Van de zijde van de werkgevers is direct duidelijk gemaakt dat de financiële ruimte beperkt is. Dat terwijl de werkgevers willen komen tot een persoonlijk budget voor iedere werknemer.

Voor ABVAKABO FNV geldt naast een inkomensverbetering ook duidelijke afspraken over levensfasebewustpersoneelsbeleid, inclusief een paragraaf over de ouder wordende werknemer.

Veel verwachtingen, veel wensen en beperkte financiële ruimte. Het lijkt haast onoverbrugbaar. In de vier onderhandelingsronden is echter duidelijk met elkaar gesproken en wordt er op constructieve wijze naar een uitweg gezocht. Of dat gaat lukken moet blijken op 13 december, wanneer de bonden en werkgevers elkaar weer treffen. 30-11-2007, Universitair medische centra | Meer over: umc, zorg |