Politie Groningen

Vrijdag 30 november 2007

Provincie Groningen, 30-11-2007

Kolham: politie zoekt getuigen vechtpartij

De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij afgelopen weekend. Bij de ruzie zijn twee personen gewond geraakt. In het dorpshuis aan de Hoofdweg in Kolham was zaterdagavond een feest. Aan het eind van het feest, de band was al gestopt met spelen, ontstond onenigheid tussen meerdere personen. Eén man kreeg een forse klap op zijn oog. Een andere man liep over zijn hele lichaam diverse kneuzingen op. De ruzie ontstond na 1 uur s nachts. De politie wil graag in contact komen met mensen die het incident hebben gezien of weten wie er bij betrokken waren. Informatie kan doorgegeven worden aan Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Musselkanaal: gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de N366 bij Musselkanaal zijn dinsdagavond twee personen gewond geraakt. Een 46-jarige automobilist uit Enschede wilde vanaf de Exloërweg de provinciale weg op rijden, maar zag een 65-jarige automobilist uit Emmer-Compascuum over het hoofd. De man uit Enschede en een 79-jarige man uit Emmen, die inzittende was van de man uit Emmer-Compascuum, zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Ter Apel: alcomobilist

De politie heeft donderdagnacht in Ter Apel het rijbewijs ingenomen van een 52-jarige man uit die plaats. Agenten hadden het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat en daarom werd hij gecontroleerd. Uit een blaastest bleek dat hij inderdaad gedronken had. Op het politiebureau kwam naar voren dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: controle fietsverlichting

De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in de provincie Groningen gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal werden 50 bekeuringen uitgedeeld. In Wildervank werd vooral de schooljeugd gecontroleerd. De fietsende jeugd had het prima voor elkaar. Van de 80 gecontroleerde fietsers had een fietser zijn licht niet aan. In Bedum werden 70 fietsers gecontroleerd. Hier bleken 12 personen geen licht te voeren. In Groningen werden 60 personen gecontroleerd, waarvan 14 fietsers werden beboet. Overigens werden hier in drie gevallen bromfietsers bekeurd, omdat zij op het fietspad reden.

Groningen: fietsster gewond

Een 21-jarige fietsster uit Groningen is donderdagavond gewond geraakt op de rotonde van de Korreweg en de JC Kapteynlaan. Een 25-jarige automobilist uit Groningen kwam vanaf de Korreweg de rotonde oprijden en gaf de fietsster geen voorrang. De Groningse is met rugklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: gewond na val

Een 46-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Rabenhauptstraat van zijn fiets viel. De man ging op de kruising met de Hereweg door onbekende oorzaak onderuit. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Een ambulance heeft de Stadjer naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de Spilsluizen een 20-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man had in een parkeergarage een betonnen muur geraakt. De Stadjer moest van de agenten een blaastest doen. Hieruit bleek dat de beginnend bestuurder had gedronken. Hij had 1,25 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man is ingenomen en zijn voertuig is door een bergingsbedrijf weggehaald. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: voetganger aangereden

Een 25-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond op de Eikenlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde via de voetgangersoversteekplaats de Eikenlaan oversteken. Een 26-jarige automobilist uit Groningen merkte de voetganger te laat op. Ondanks remmen werd de vrouw aangereden. Zij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie bekeurt fietsers zonder verlichting

Tijdens een verlichtingscontrole heeft de politie donderdagavond zestig fietsers gecontroleerd. Veertien fietsers werden bekeurd omdat zij geen verlichting voerden. In drie gevallen werden bromfietsers bekeurd, omdat zij op het fietspad reden.

Groningen: jongen breekt kaak na zware mishandeling

Een 19-jarige jongen uit Groningen is donderdagavond door een man zwaar mishandeld. Het slachtoffer liep samen met een 18-jarige vriend, ook uit Groningen, over het hofje in de Ossehoederstraat. Daar kwam hij de andere man tegen. Direct kreeg de 18-jarige enkele vuistslagen in het gezicht. Zijn één jaar oudere vriend sprong er tussen, maar moest dat ook bekopen met enkele klappen. Beide slachtoffers zijn na de mishandeling naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat de oudste van de twee zijn kaak had gebroken. Hij moest in het ziekenhuis blijven om daar een operatie te ondergaan. Het jongste slachtoffer liep een bult en een wondje op aan zijn gezicht. Beide jongemannen zullen begin volgende week aangifte doen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de dader van de zware mishandeling.

Groningen: politie pakt straatrover op

De politie heeft donderdagnacht een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. De politie werd gewaarschuwd door een 63-jarige man uit Eelde dat hij even te voren was beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer moest onderweg naar zijn werk zijn behoefte doen en wilde dat in het openbare toilet aan het Hoge der A doen. Daar werd hij aangesproken door de verdachte met de vraag of hij een euro voor hem had. Na het doen van zijn behoefte werd hij wederom om een euro gevraagd. Toen de Drent de euro uit zijn portemonnee wilde pakken, probeerde de verdachte deze uit zijn handen te grissen. Na enig trekwerk wist de straatrover de portemonnee van het slachtoffer te bemachtigen. Samen met een andere man stapte de verdachte met een andere man in een auto en reed weg. De 63-jarige kon het kenteken van de auto noteren en een goed signalement van de verdachte en de andere man geven. Een kwartier later wist de politie de betreffende auto in de Almastraat op te sporen. Op dat moment kwam de verdachte bij zijn auto. Hij werd direct aangehouden en ingesloten. Ook zijn auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.