Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 30-11-2007

Fietsendief

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 30 november liep een fietsendief tegen de lamp.

Rond 04.50 uur zag een medewerker van cameratoezicht dat een man op de Oudegracht een fiets aan het stelen was. Ter plaatse troffen agenten de verdachte met de fiets aan. Hij had het voertuig net los van het hekwerk bij de gracht. De verdachte, een 41-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot

UTRECHT In de vroege ochtend van vrijdag 30 november liep een Amsterdammer door een kopstoot een bloedneus op.

Rond 04.15 uur werden agenten op de Neude aangesproken door een man met een bloedneus. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, verklaarde vlak daarvoor en kennelijk zonder enige aanleiding van een man een kopstoot op zijn neus te hebben gekregen. De verdachte maakte deel uit van een groepje mannen en zij waren er vervolgens vandoor gegaan.

Vijf minuten later wees het slachtoffer de agenten de verdachten op het Janskerkhof aan. Daar werden de drie verdachten, mannen van 21, 22 en 23 jaar oud en allen afkomstig uit Soest, op verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en voor verder verhoor ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Straatroof

UTRECHT Aan het begin van de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 november werd een vrouw van haar tassen beroofd.

Rond 00.45 uur belde een 28-jarige vrouw uit Utrecht aan bij een woning aan de Magelhaenlaan. Plotseling werd haar tas van haar schouder getrokken en een andere tas uit haar handen. Vervolgens renden twee jongemannen met haar tassen weg.

De verdachten waren jongemannen van 18 22 jaar, tussen de 1.60 en 1.70 meter lang en met zwart kort haar. Beiden droegen donkere kleding en een petje.

Aan getuigen van de straatroof of mensen die de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

UTRECHT- De politie heeft op donderdagavond 29 november van 22.00 uur tot 00.30 uur een alcoholcontrole op de Biltsestraatweg gehouden. Daarbij werden 249 blaastesten afgenomen en werden acht automobilisten aangehouden.

Motoragent gewond

UTRECHT Bij een aanrijding met een auto raakte in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november een motoragent gewond.

Rond 01.15 uur reed een motoragent over de Lange Viestraat in de richting van het Vredenburg. Voor hem reed een auto en daarvoor een bestelbus. Omdat de agent had gezien dat de bestuurder van de bestelbus enkele verkeersovertredingen had gemaakt, wilde hij hem bekeuren. Daarom haalde hij de voor hem rijdende auto in, maar net op dat moment sloeg de automobilist over een doorgetrokken streep linksaf. De motoragent botste tegen de linkerzijde van de auto en kwam ten val.

De agent is per ambulance naar het UMC gebracht. Daar bleek dat hij een gekneusde enkel en last van zijn borstkas had. Hij hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.

Meerdere malen over de kop

UTRECHT Aan het begin van de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november ging een automobilist meerdere malen over de kop. Hij raakte niet gewond.

Rond 01.10 uur reed een 37-jarige automobilist uit Amersfoort over de Waterlinieweg, komende uit de richting van verkeersplein Laagraven. Hij sloeg af de Rijksweg A28 op, maar deed dit vermoedelijk met een te hoge snelheid: de auto raakte in een slip. De auto botste tegen de linkervangrail, ging meerdere malen over de kop en kwam op de vangrail tot stilstand. De Amersfoorter raakte niet gewond.

Toen agenten ter plaatse kwamen, liep de Amersfoorter al op hen af met de opmerking: Ik heb gedronken, laat me maar blazen! Uit de blaastest bleek dat de man gelijk had, hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Gezien de ernst van de aanrijding werd uit voorzorg toch de komst van een ambulance verzocht. Uit onderzoek bleek dat de man inderdaad geen letsel had opgelopen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 540 ug/l, bijna 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Verlichtingscontrole

UTRECHT De politie heeft op donderdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur op t Loolaantje, Burgemeester Reigerstraat, Nachtegaalstraat en de Baden-Powellweg op het voeren van verlichting gecontroleerd.

In totaal werden 190 verkeersdeelnemers bekeurd omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. Het ging daarbij hoofdzakelijk om fietsers.

Mishandeling

UTRECHT Op donderdagavond 29 november werd een jongeman door een jongen mishandeld. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 19.25 uur kregen een 18-jarige jongeman uit Baarn en een 15-jarige jongen uit Amsterdam op de Stationstraverse ruzie met elkaar. Daarbij kwam de Baarnaar ten val en werd door de ander tegen zijn hoofd geschopt. Vervolgens ging de jongen ervandoor.

Op dat moment passeerden er surveillerende agenten. Zij hoorden dat iemand hard om de politie riep en zagen de jongen wegrennen. Zij raakten hem eerst in de drukte kwijt, maar op aanwijzing van een getuige konden zij de verdachte, de 15-jarige Amsterdammer, staande houden. Zij liepen met hem terug naar de plek van de vechtpartij. Daar bleek dat hij het 18-jarige slachtoffer had mishandeld. De verdachte werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld.

Het slachtoffer had letsel aan zijn hoofd en kon zich niets van de mishandeling herinneren. Hij werd per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar wat zich precies heeft afgespeeld.

Fietser gewond

VLEUTEN Een 15-jarige fietser uit Vleuten raakte op donderdagavond 29 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.00 uur reed een 40-jarige automobilist uit Vleuten over de Stroomrugbaan. Hij reed bij groen verkeerslicht de kruising met de Europaweg op om linksaf in de richting van de Wilhelminalaan te rijden. Op dat moment reed een 15-jarige fietser uit Vleuten door het rood. De jongen werd door de auto geschept en belandde tegen een verkeerslicht.

Het slachtoffer werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Verkeersagressie

UTRECHT Op donderdag 29 november reageerde een automobilist zijn agressie op een bus af.

Rond 12.00 uur reed een 55-jarige buschauffeur over de Oudenoord. Ter hoogte van een wegversmalling dook nog net een blauwe Volkswagen Golf voor de bus. Door te remmen en naar rechts te sturen kon de chauffeur een aanrijding voorkomen. De buschauffeur toonde zijn ongenoegen door te claxonneren.

Dat viel kennelijk niet in goede aarde bij een passagier van de automobilist. Toen de bus bij een halte stilstond, stapte hij uit de auto en liep naar de bus toe. De chauffeur sloot snel zijn raam. De man probeerde vervolgens door tegen de busspiegel te slaan, de busruit te vernielen. dat mislukte. De verdachte trok een stoeptegel uit het trottoir, maar die was kennelijk te zwaar, want hij liet hem vallen.

De buschauffeur reed daarop weg, waarbij de verdachte een kleinere steen naar de bus gooide. Die raakte een ruit, maar die werd daarbij niet vernield. Vervolgens stapte de verdachte in de auto en reed de auto weg, de Otterstraat in. Het voertuig werd vermoedelijk bestuurd door een vrouw.

De chauffeur deed aan het begin van de middag aangifte van bedreiging en vernieling. Aan getuigen van het voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Geen/wel boete

UTRECHT Op donderdagmiddag 29 november had een man geen boetes meer open staan, hij kreeg er wel één.

Rond 17.10 uur ging een 36-jarige man uit Utrecht naar het politiebureau Utrecht centrum. Hij gaf zijn paspoort af bij de balie en vroeg of de politiemedewerker na kon kijken of hij nog boetes open had staan. Terwijl dat gebeurde, werd de nood bij de man kennelijk te hoog. Hij liep het bureau uit, wendde zich tot de gevel van het politiebureau en ving aan met wildplassen.

Dat werd gezien door politiemensen en de man werd naar binnen geleid. Hij bleek geen boetes meer open te hebben staan; hij kreeg wel een boete van 75 voor wildplassen.

Leerling gewond

UTRECHT Bij een ruzie tussen enkele leerlingen raakte op donderdag 29 november een jongen gewond aan zijn hand.

Rond 16.10 uur kregen twee leerlingen van een school in Overvecht, jongens van 13 en 14 jaar uit Leersum en Utrecht, ruzie met elkaar. Zij werden door een leerkracht van elkaar gescheiden.

Even later ging op het schoolplein de 13-jarige jongen met een mes achter de 14-jarige jongen aan. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein kwam vervolgens tussenbeiden, waarna de 13-jarige verdachte het geweld op hem richtte. De 13-jarige jongen sloeg de 17-jarige jongen en probeerde hem te steken. De 17-jarige weerde het mes met zijn hand af, waarbij hij zijn hand verwondde. Twee 15-jarige jongens uit Utrecht, kennelijk vrienden van de verdachte, zagen dit alles gebeuren, maar staken geen vinger uit. Vervolgens ging de verdachte er met deze twee jongens vandoor.

De politie kwam ter plaatse. Gelukkig bleef het letsel van het 17-jarige slachtoffer beperkt tot een snee in zijn hand. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Hij deed aangifte.

Door de politie werd de 13-jarige verdachte in Leersum aangehouden. Hij was nog in het bezit van het mes. Dat werd in beslag genomen. Eén van de 15-jarige Utrechters werd in Utrecht aangehouden. De andere 15-jarige werd niet thuis aangetroffen. De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hen en de derde verdachte wordt voortgezet.

Lastige buspassagier

UTRECHT Op donderdag 29 november werd een lastige buspassagier aangehouden.

Rond 15.20 uur reed een 52-jarige buschauffeur over de Adama van Scheltemabaan en stopte voor een rood verkeerslicht. Een passagier vroeg aan hem of hij er daar uitmocht. De chauffeur zei dat dit niet kon en dat de man op een halte uit moest stappen. De passagier schold hem daarop uit, ging over de chauffeur heen hangen om kennelijk te proberen op een kop te drukken om de deuren te openen. Dat lukte niet, waarna de verdachte een stempel pakte en dreigde de chauffeur daarmee te slaan.

Achter de bus reed een transportbus van de Parketpolitie. De agenten zagen dat er voor in de stadsbus een schermutseling gaande was. Zij liepen naar de voordeuren van de bus. Om verder geweld te voorkomen, deed de chauffeur net op dat moment de voordeuren open. De verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden. De chauffeur deed aangifte van de bedreiging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 30-11-2007 11:32 | © Politie Utrecht