Leer, speel & win met Vestia Jong Leren

30/11/2007 11:57



Stichting Vestia Groep



Vestia game geeft spelenderwijs informatie over zelfstandig wonen

Afgelopen week is het spel Vestia Jong Leren online gegaan. Zelfstandig wonen door jongeren staat in de game centraal. Met het spel wil Vestia jongeren laten beseffen dat er heel wat bij komt kijken als je op jezelf wil gaan wonen. Het spel bevat daarom allerlei vragen over zaken waar je mee te maken krijgt als je voor het eerst een woning gaat huren of ernaar op zoek bent. Zoals wanneer je het beste kunt beginnen met zoeken, hoeveel wonen op jezelf kost en het volume van je stereo. Door de game goed te spelen, maken de spelers kans op prijzen.

Kras & win
Onder andere bij activiteiten van Musicon (Den Haag) en het HipHopHuis (Rotterdam) waar veel jongeren komen, worden kraskaarten uitgedeeld met een toegangscode voor het spel. Maar ook door vanaf de website www.vestiajong.nl een email te sturen kan zo'n code ontvangen worden. Iedereen die meespeelt maakt kans op vrijkaartjes voor het poppodium Paard van Troje. Daarnaast wordt één keer per kwartaal de hoofdprijs uitgereikt aan degene met de hoogste score: een iPod of een kamer make-over.

Aandacht voor jongeren
Jongeren maken de stad. Daarom besteed woningcorporatie Vestia al geruime tijd op verschillende manieren extra aandacht aan jongeren. Naast het woonbewust maken van jongeren, creëren we betere woonkansen voor jongeren. Enerzijds door nieuwe jongerenwoningen te bouwen (bijvoorbeeld Het Strijkijzer in Den Haag) en door bestaande, betaalbare huurwoningen speciaal aan jongeren toe te wijzen. Meer informatie hierover is te vinden op de website die Vestia speciaal voor jongeren ontwikkelde www.vestiajong.nl. Ook vergroot Vestia de kansen op stages en werk voor jongeren door samen te werken met Mondriaan en Zadkine. Tot slot sponsort Vestia organisaties als Musicon en het HipHopHuis om de toegang tot culturele activiteiten voor jongeren zo laag mogelijk te houden.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,