Gemeente Hellevoetsluis


Michiel en Paddeltje sluiten Hellevoets de Ruyterjaar af`

Vrijdag 30 november trokken Michiel de Ruyter en zijn maatje Paddeltje voor de 58e maal door de Hellevoetse Vesting. Een enorm succes en dit was voor burgemeester Corstiaan Kleijwegt aanleiding om deze twee "vrijwilligers van het jaar" met hun groep te ontvangen in het schitterende oude Prinsehuis.

De groep bestond deze laatste keer uit leerlingen van de openbare basisschool het Palet, locatie de Woelhoek uit Nieuwenhoorn. Vol belangstelling luisterden deze kinderen onderweg naar het verhaal van Michiel en Paddeltje over de geschiedenis van de Hellevoetse vesting, de thuishaven van vele zeehelden.
Toen Michiel en Paddeltje na de zomervakantie op het idee kwamen om een rondwandeling aan de bieden aan de Hellevoetse scholen hadden zij geen idee dat dit zo'n enorm succes zou worden. Totaal 18 klassen hebben onder leiding van dit inmiddels bekende duo kennisgenomen van de maritieme geschiedenis van deze Vestingstad. Door die vele wandelingen in het afgelopen jaar is in ieder geval overduidelijk aangetoond dat er belangstelling is voor dergelijke rondleidingen.

In het Prinsehuis bedankte burgemeester Corstiaan Kleijwegt deze zeeheld en zijn maatje. Ook vertelde hij nog iets over het Prinsehuis aan de leerlingen. Zij waren tenslotte niet voor niets binnengekomen. Na een flesje limonade en een tasje van de gemeente toog de groep naar buiten om voor dit jaar in ieder geval de laatste foto te maken met Michiel de Ruyter en Paddeltje.

11/30/2007