Gemeente Deventer

Deventer Bladschoonactie - vierde week

De bladcampagne loopt van 12 november tot 21 december. We kunnen uw hulp goed gebruiken!

Het weer is nog steeds boven verwachting tijdens deze vierde week van de bladcampagne. Blauwe lucht, een zonnetje, soms wat regen en een graadje vorst. Dat zijn perfecte omstandigheden voor een bladcampagne en natuurlijk ook om op straat te werken.

De medewerkers van het Deventer Groenbedrijf, Circulus en Cambio zijn nog steeds druk bezig met het blazen en opzuigen van blad. Maar ook veel bewoners helpen volop mee. Het aantal aanvragen voor een bladkoeriertje dat bij Cambio is binnengekomen is inmiddels al gestegen tot bijna zevenhonderd.

Helpt u mee?
Als de veegploeg al langs is geweest of u wilt alvast zelf aan de slag, dan kunt u de hulp van Bennie Bladman goed gebruiken. Als u lid bent van de Deventer Schoon Familie hebt u, ook tijdens de bladactie, een streepje voor.

Hebt u een deel van de straat schoongeveegd en alle bladeren verzameld op een grote hoop? Bel dan Cambio voor een `bladkoeriertje' telefoon 0570 - 622210. Binnen vijf werkdagen komt Cambio langs om de bladeren op te halen. Nog geen lid van de Deventer Schoon Familie? U kunt ter plekke lid worden.

Het lidmaatschap is gratis en u helpt mee om het buiten schoon te houden. Als u lid bent van de Deventer Schoon Familie hebt u, ook tijdens de bladactie, een streepje voor. Leden krijgen voorrang bij het ophalen van blad. Kijk voor meer informatie op www.deventerschoonfamilie.nl. Als de hoeveelheid te groot is voor de wagen van Cambio, komt het Deventer Groenbedrijf de bladeren halen. Het ophalen van snoeiafval hoort niet bij de bladactie. Kijk hiervoor in de Afvalwijzer.

Wie helpt er allemaal mee?
De gemeente is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de straten. De partners die tijdens deze bladactie samenwerken met de gemeente zijn het Deventer Groenbedrijf, Circulus, Cambio én de inwoners van de gemeente Deventer. Samen zorgen we ervoor dat de straten weer schoon worden.

Het Deventer Groenbedrijf onderhoudt het hele jaar door het gemeentelijk groen, doet de aanleg en het onderhoud van het groen van verschillende bedrijven en instellingen en verzorgt tuinontwerpen. En in november en december helpen veel medewerkers bij het blazen van het blad. Piet van den Noort doet dit al sinds de allereerste bladactie, ongeveer tien jaar geleden.

Piet van Noort heeft nog geen bladactie gemist
Zijn werkgebied is wijk 3, dus de Rivierenwijk, Raambuurt, Knutteldorp én het industrieterrein. Hij is nu zestien jaar assistent omgevingsmedewerker en doet zijn werk nog steeds met veel plezier. "Ik mag het graag doen. 's Avonds ben ik wel eens een keer moe maar ik heb eer van mijn werk." Samen met `de jongens van Cambio' zorgt Piet ervoor dat de veegwagen van Circulus voldoende blad kan opzuigen.

"We houden die wagen aardig bezig met drie of vier blazers. Ik kan goed werken met Cambio en Circulus, dat loopt prima. Die planning, die gaan we wel halen." Nu hebben Piet en zijn collega's dit jaar het weer mee. "Ik heb wel andere tijden meegemaakt. Dan was je aan het blazen in de stromende regen of zelfs in de sneeuw. We hebben voordat de bladcampagne begon al veel voorwerk gedaan in de straten en er is veel blad gevallen. Nee, dit jaar krijgen we het echt goed voor elkaar."

Klachten?
Hebt u klachten over de bladactie? Neem dan contact op met Circulus via telefoon 0900 - 9552 (0,10 cent per minuut).

BLADCAMPAGNE IN WIJKEN - OVERZICHT
In welke week/weken halen we blad in uw wijk op?

De planning staat ook op www.deventergroenbedrijf.nl, www.circulus.nl en www.deventerschoonfamilie.nl

Publicatiedatum: 30-11-2007
foto van Piet van de Noort in actie
foto van vervoer van een berg bladeren(cAP)

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 30 november 2007