Minister Donner wil poortwachtercentra ondersteunen

30/11/2007 12:17



VNO-NCW



Minister Donner wil poortwachtercentra ondersteunen

Den Haag, 30 november 2007 - Minister Donner van Sociale Zaken hecht belang aan poortwachtercentra als cement voor de regionale arbeidsmarkt. Hij maakt op 3 december 2007 bij het poortwachtercentrum Noord-Holland Zuid bekend hoe hij deze concreet wil stimuleren de komende jaren.

Het poortwachtercentrum is een initiatief van werkgeversorganisatie VNO-NCW West. In een poortwachtercentrum komen werkgevers uit verschillende bedrijfstakken samen en bieden elkaar arbeidsplaatsen aan voor medewerkers die na een ziekte of ongeluk niet meer op hun oude functie kunnen terugkeren. Door deze zogenaamde matchbijeenkomsten kan de reïntegratie van zieke medewerkers soepeler verlopen. Het eerste poortwachtercentrum is in 2004 opgericht voor de regio Noord-Holland Noord. In 2005 volgde het poortwachtercentrum Noord-Holland Zuid. In Den Haag vindt binnenkort de kick-off van een poortwachtercentrum plaats.

Omdat poortwachtercentra concrete resultaten boeken - werknemers krijgen een andere baan en functioneren daarin goed - wil minister Donner dit initiatief steunen. Hij doet dit op basis van het advies van de Raad voor Werk en Inkomen. Ook in andere delen van Nederland moeten er poortwachtercentra komen. Donner zal op 3 december een matchbijeenkomst bijwonen en daar zijn plannen toelichten. De pers is van harte welkom.

Locatie en programma

Poortwachtercentrum Noord-Holland Zuid
Locatie: ROC Nova College Haarlem, Zijlweg 203, Haarlem
Datum: maandag 3 december 2007
Tijdstip: 14.30 - 16.30 uur

14.15 uur Ontvangst
14.30 uur Welkomstwoord door Annemarie Zuidweg,
bestuursvoorzitter poortwachtercentrum Noord- Holland Zuid.
14.35 uur 'Inflexibele regelgeving belemmert matchen van poortwachtercentra' door directeur Marjolein Dölle van UWV.
15.45 uur Match vraag en aanbod door arbeidskundige Hugo Lucas en Christiaan Steenbergen, kwartiermaker poortwachtercentrum.
16.45 uur Annemarie Zuidweg legt de minister wensen van het poortwachtercentrum voor en Jan van Zijl, voorzitter RWI, overhandigt het RWI-advies 'Poortwachtercentra' aan minister Donner.
17.00 uur Toespraak minister Donner.
17.30 uur Borrel





http://www.vno-ncwwest.nl/poortwachtercentrum