Scholieren brengen 55.000 euro bijeen voor onderzoek Aids Fond

30/11/2007 13:00



Stichting Aids Fonds




-ROC(k) against AIDS enorm succes-

Amsterdam, 30 november 2007 - De leerlingen van ROC's uit heel Nederland hebben van 19 tot 24 november met ROC(k) against AIDS ruim 55.000 euro opgehaald: 20.000 euro meer dan vorig jaar. Directeur Ton Coenen van het Aids Fonds nam vandaag in de Amsterdamse Rai aan de vooravond van Wereld Aids Dag (1 december) een cheque ter waarde van ruim 55.000 euro in ontvangst. ROC(k) against AIDS werd gehouden in de week van 19 t/m 24 november, als is een gezamenlijk initiatief van dertien regionale opleidingscentra door heel Nederland.

De persoonlijk assistent van Freddy Mercury, Peter Freestone, woonde het evenement bij. Hij heeft samen met de leerlingen in de keuken gestaan om het diner te bereiden met de favoriete gerechten van Freddy Mercury. De zanger van Queen overleed in 1991 aan de gevolgen van aids.

(Gala)diners, modeshows, concerten en feesten: ze werden allemaal georganiseerd en verkocht door leerlingen. De muzikale omlijsting van deze diners werd ook verzorgd door de leerlingen, soms opgeluisterd door bijzondere gasten zoals pianist Jan Vayne, Italiaanse tenor Salvo Bruno, rappers Def Rhymz en K-liber en de Queen-coverband Miracle.

De opbrengst van ROC(k) against AIDS komt ten goede aan het resistentieproject van het Aids Fonds. Dit project voert het Aids Fonds samen met drie partners uit. Doel is om in 25 landen in Azië en Afrika de komende vijf jaar ongeveer 4.000 mensen met hiv nauwlettend te volgen en mutaties of veranderingen van het hiv-virus die tot resistenties leiden in kaart te brengen.

"Dit onderzoek is enorm belangrijk," legt Ton Coenen van het Aids Fonds uit "Want aidsremmers werken niet meer als het virus resistent wordt, dat wil zeggen: als het zo verandert dat het ongevoelig wordt voor de medicijnen en zich weer ongebreideld kan vermeerderen." Nooit eerder werd op deze schaal een resistentie-onderzoek uitgevoerd in ontwikkelingslanden.





http://www.freddiesdinner.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,