Ingezonden persbericht


Persbericht

November 2007

Le Creuset, de bekende Franse fabrikant van keukenaccessoires, brengt een aantal van haar producten in zwart en wit. Naast het beroemde gietijzer werkt Le Creuset met andere materialen die even kwalitatief hoogwaardig zijn. In deze serie komen gietijzeren braadpannen in matzwarte uitvoering en mini-pannetjes van aardewerk. De fraaie 'retro' plaatstalen waterketels zijn al populair in ons land en zullen in zwart en wit gretig aftrek vinden. Recentelijk zijn de siliconen spatels, kwasten en warmtebestendige pannenlapjes geïntroduceerd en nu in zwart en wit leverbaar. Zelfs de ovenwanten van textiel met teflon nopjes zijn tevens in zwart en wit uitgevoerd.

Gietijzer De kwalitatieve eigenschappen van het geëmailleerd gietijzer van Le Creuset: volledige warmteverdeling en daarmee optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen en minimaal gebruik van water en vet. Tijdens het productieproces wordt ieder stuk zo zorgvuldig gecontroleerd op fabricagefouten dat een levenslange garantie gegeven kan worden

Aardewerk van Le Creuset is van ongeëvenaarde kwaliteit. Het is bestand tegen temperaturen die variëren van ­18°C tot +260°C en is daarmee geschikt voor de oven, de magnetron, gril en vriezer. De dubbele ultragladde laag emaille absorbeert geen kleuren of geuren en kan niet krassen, scheuren of barsten bij normaal gebruik. Deze mini's kunnen zo van de vriezer in de oven of onder de gril en zijn vaatwasmachine-bestendig. Leuk voor ieder éénpersoons gerecht zoals pasteitje, "crème brûlé" of uiensoep.

Silicone heeft de unieke eigenschap dat het sterk en flexibel is en daarmee uitermate geschikt voor spatels, kwasten, pannenlappen en onderzetters. Daarnaast zijn deze producten van Le Creuset volledig warmtebestendig (tot 450°C) en kunnen gemakkelijk in de vaatwasmachine gereinigd.

Staal wordt dubbel geëmailleerd en vooral gebruikt voor de fluitketels van Le Creuset. Zij zijn verkrijgbaar in diverse "retro" modellen en kleuren. Ze zijn voorzien van een gemakkelijke schenktuit met een vaste fluit.

Textiel is een van de meest recente innovaties van Le Creuset. De ovenwanten zijn voorzien van kleine silicone nopjes voor een betere grip. Zij bestaan uit 4 verschillende lagen textiel die een optimale bescherming tegen de hitte garanderen. De buitenste laag is voorzien van Teflon tegen vlekken, binnenin vindt men lagen die de stoom en warmte buitenhouden en het confort aan de binnenkant.

Le Creuset producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer inlichtingen en/of verkoopadressen kunt u bellen naar Le Creuset Benelux NV 040-254 98 48.

Einde persbericht_______________________________________________

Ingezonden persbericht