Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar brand duurt voort

Buurmalsen, 30-11-2007 o De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar een uitslaande woningbrand die in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 november plaats vond aan de Lingedijk in Buurmalsen.

Direct na het ontdekken van de brand was er al een sterk vermoeden van brandstichting. De politie gaat daar ook nog steeds van uit. Diezelfde nacht werd een 45-jarige man uit Oss aangehouden. Hij werd er van verdacht de brand te hebben gesticht. Nadat de verdachte enkele dagen was verhoord bleek er onvoldoende bewijs te zijn om hem nog langer vast te houden. Hij is daarom weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek gaat echter nog steeds door.

Getuigenoproep

Omdat de politie veel belang hecht aan het oplossen van deze brandstichting roept de politie getuigen op zich te melden. Het gaat dan om mensen die op woensdagavond 21 november iets opvallens hebben gezien op de Lingedijk in Buurmalsen. Ook mensen die op enigerlei wijze informatie hebben over deze brandstichting worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie in Geldermalsen op telefoonnummer 0900 8844.
Mensen die anoniem willen reageren kunnen bellen met het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.
(03)