Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Parkeren tijdens wedstrijden van De Graafschap

Doetinchem, 30-11-2007 o De politie Doetinchem doet een dringend beroep op voetbalsupporters van de Graafschap om bij het parkeren meer rekening te houden met het feit dat hulp-verleningsdiensten altijd een snelle en vrije doorgang moeten hebben. Automobilisten die hier geen rekening mee houden, kunnen voortaan op een boete rekenen.

Een woningbrand, een onwel wording of iemand die van een ladder valt. In alle gevallen is snelle hulpverlening gewenst. Iedere seconde telt
---
De politie en brandweer hebben vastgesteld dat de laatste tijd veelvuldig foutief parkeer-gedrag met name in de wijk Oosseld plaats vindt. Dubbel parkeren en parkeren in bochten waardoor vooral brandweervoertuigen moeite zouden kunnen hebben om een locatie te bereiken. Gelukkig hebben zich nog geen incidenten voorgedaan, maar het is voor de politie reden om aandacht voor het probleem te vragen. De politie zal zaterdag dan ook extra controleren en tegen parkeerexcessen optreden.

Op de doorgaande wegen rond het stadion geldt op de speeldag al een tijdelijk parkeerverbod en alternatieve parkeerplaats is industrieterrein Verheulsweide.