Gemeente Wassenaar

Gedeputeerde staten: begroting 2008 op orde; financiën in evenwicht

Op 27 november jl. heeft de Provincie Zuid-Holland haar snelle en positieve reactie op de begroting 2008 gegeven. Wethouder Van der Lee is ingenomen met deze reactie; dat de financiën op orde zijn wordt nu ook bevestigd door de provincie.

Uit het onderzoek van de Provincie is gebleken dat de begroting op hoofdlijnen voldoet aan de gestelde eisen in de wet- en regelgeving, materieel in evenwicht is en dat ook het meerjarenperspectief materieel sluitend is.

Verder is de Provincie positief over de beheerplannen; wij zijn verheugd te vernemen dat u de beheerplannen heeft geactualiseerd en vastgesteld. Het begrotingsjaar 2008 staat in het teken van het inhalen van achterstallig onderhoud. Vanaf 2009 is ook het beheer op orde en zijn de financiële consequenties in de begroting verwerkt.

Op grond van de resultaten van het onderzoek spreekt de Provincie voor het jaar 2008 over een repressief begrotingstoezicht. Dit houdt in dat de begroting met de daarop betrekking hebbende begrotingswijzigingen, niet de goedkeuring behoeft van de Provincie.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl