Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 30/11

TILBURG, 30 november 2007

Horecanacht centrum Tilburg verloopt rustig

TILBURG Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustig verloop. De politie verrichtte één arrestatie. Naast het beteugelen van kleine opstootjes kregen 4 centrumbezoekers een bekeuring voor het hebben van alcohol op straat.

Agenten hebben vanmorgen rond 02.45 uur op de Heuvel een 19 jarige Tilburger aangehouden voor het niet opvolgen van een bevel of vordering. De man gedroeg zich opstandig nadat hem de toegang tot een horecagelegenheid was ontzegd. Meerdere keren zocht hij verbaal de confrontatie met de aanwezige portiers. Nadat de agenten hem meerdere keren gevorderd hadden het centrum te verlaten, voldeed hij daar niet aan.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 01.30 uur een 23 jarige automobilist uit Goirle van de weg gehaald. Tijdens surveillance zagen de agenten de man slingerend over de Bredaseweg rijden. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, namelijk 810 ug/l. zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oisterwijker bemoeit zich met het politieoptreden

OISTERWIJK De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.30 uur op een parkeerterrein aan de Blokshekken een 17 jarige Oisterwijker aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Tijdens een politiecontrole bemoeide de man zich met het politieoptreden. Nadat hem meerdere keren kenbaar gemaakt was te vertrekken voldeed hij daar niet aan.

Minderjarige winkeldieven in de kraag gegrepen

TILBURG De politie heeft gistermiddag bij een drogisterij op het Wagnerplein een 16 jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Bij het verlaten van de winkel trad het alarmpoortje in werking. Medewerkers van de winkel spraken haar aan. Het meisje bekende producten in haar tas te hebben gestopt.

In de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag bij een kledingzaak twee meisjes van 13 en 14 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor hetzelfde feit. Het tweetal werd bij het verlaten van de winkel in de kraag gegrepen nadat ze enkele sieraden in hun tas gestopt hadden. Op het bureau bekenden ze de diefstal. De ouders zijn in kennis gesteld.

Politie arresteert Tilburger voor diefstal / heling fiets

TILBURG De politie heeft gistermiddag even na 14.00 uur een 34 jarige Tilburger in zijn woning in Oud Noord aangehouden voor diefstal cq heling fiets. Agenten troffen voor zijn woning een ontvreemde fiets aan en stelden een onderzoek in. De bewoner van de woning, zijnde de verdachte, bekende de fiets enkele weken geleden te hebben meegenomen vanaf het Wilhelminapark.

Kind raakt gewond bij verkeersongeval

HILVARENBEEK Bij een verkeersongeval op de kruising Paardenstraat met de Bloemenstraat raakte gistermiddag raakte een 14 jarig meisje uit Hilvarenbeek gewond. Ze is met beenletsel overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer fietste rond 17.30 uur over de Paardenstraat in de richting van de kruising met de Bloemenstraat. Op genoemde kruising wilde ze recht oversteken en haar weg vervolgen in de richting van de Vendellaan. Een 46 jarige automobilist uit Goirle reed vanaf de Bloemenstraat in de richting van de kruising. Op het kruisingsvlak ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij het meisje ten val kwam.

TILBURG Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Baroniebaan in raakte gisteravond rond 20.00 uur een 31 jarige automobilist gewond. De man is met een vermoedelijk schouderfractuur overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer reed als bestuurder in een auto over de Baroniebaan. Kort nadat hij bij de verkeerslichten weg reed raakte de man de macht over het stuur kwijt en botste met zijn auto tegen een boom. Omstanders verleenden de eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten.

Auteur: Desiree Brabers