Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (30/11)

BERGEN OP ZOOM, 30 november 2007

Politie zet extra in op vuurwerkoverlast

BERGEN OP ZOOM: Het politieteam Bergen Woensdrecht zal in de maand december extra alert zijn op vuurwerkoverlast. In verband met het grote aantal overlastmeldingen door vuurwerk in de decembermaand is besloten de aandacht hier een maand lang op te vestigen. Het gaat hierbij met name om Bergen op Zoom.

Tegen de veroorzakers van de overlast zal verbaliserend worden opgetreden. Afhankelijk van de leeftijd krijgt de verdachte een proces-verbaal of een HALT-verwijzing. Ook kan vuurwerk wat in bezit is van de verdachte in beslag worden genomen. Uitgangspunt van de aanpak is om overlast door vuurwerk terug te dringen en sneller lik-op-stuk-beleid te kunnen toepassen als het gaat om bestraffing.

Het politieteam werkt samen met Bureau HALT. HALT heeft preventief op scholen foldermateriaal en posters verspreid. Ook de gemeente Bergen op Zoom is betrokken bij de aanpak. Ook zij waarschuwen d.m.v. onder andere posters. Buurtpreventieteams houden een oogje in het zeil en waarschuwen de politie in geval van overlast.

Politie controleert extra tijdens koopavonden en -zondagen

BERGEN OP ZOOM: De politie controleert extra in het centrum van Bergen op Zoom tijdens de drukke koopavonden en koopzondagen in de feestmaand. Na klachten van de winkeliers uit het centrum over onder andere fietsers en bromfietsers in het voetgangersgebied, heeft de politie besloten extra te controleren. De fietsers en bromfietsers veroorzaken hinder en gevaarlijke situaties voor het winkelend publiek. Ook zal worden gecontroleerd op overlast van jeugd. De politie zet bikers en politiemensen te voet in voor de aanpak.

Autodieven aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft gisteravond twee vreemdelingen aangehouden die verdacht worden van een poging tot autodiefstal op de Edisonstraat. Het gaat om mannen van 24 en 30 jaar vermoedelijk afkomstig uit Kazachstan. Zij zijn in verzekering gesteld

De eigenaar van de auto parkeerde zijn bestelbus rond 19.00 uur op de Edisonstraat. Rond 22.30 uur hoorde hij een gebonk. Hij keek naar buiten en zag het licht in zijn auto aan en uit flitsen. Hij rende naar buiten en zag twee mannen in zijn auto zitten. Hij had een houten stok meegenomen om zich eventueel te verdedigen. Een van de autodieven richtte een busje pepperspray op zijn gezicht. De daders renden weg in de richting van de Philipslaan. De eigenaar zag nadat hij zijn betraande ogen had schoongemaakt dat de twee mannen kennelijk geprobeerd hadden zijn busje te stelen. Ze hadden het kapje van de stuurkolom verwijderd en hadden kennelijk geprobeerd een doorverbinding temaken. De politie die de melding inmiddels had binnengekregen wist de verdachten op basis van het signalement staande te houden op de Edisonstraat en de Bredaseweg. Er is een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Een controle van medewerkers van Courage heeft gisteravond twee arrestaties opgeleverd. Een observatie van de politie maakte duidelijk dat twee drugstoeristen een vermoedelijk illegaal verkooppunt bezocht hadden. Zij werden gecontroleerd op de hoek van de Abel Tasmanstraat en de Gastelseweg. Een van de mannen bleek een pakket softdrugs van circa 125 gram verstopt te hebben in zijn pantalon. De andere Fransman had een kleine hoeveelheid bij zich. Beide mannen, 24 en 30 jaar afkomstig uit Lille zijn aangehouden.

180 euro boete voor opgeven valse naam

ROOSENDAAL: De politie heeft gistermiddag op de Kade, een 26-jarige man uit Papendrecht aangehouden omdat hij zonder helm achterop een bromfiets zat en een valse naam opgaf tijdens het opnemen van zijn personalia. Hij heeft voor beide overtredingen totaal een boete van 180 euro gekregen. De verdachte is daarna overgedragen aan het team Vreemdelingenzaken omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft.

Politie onderzoekt inbraak in een school

ROOSENDAAL: Vanmorgen is omstreeks 05.00 uur ontdekt dat in een school aan de Bovendonk is ingebroken. De ontdekking volgde nadat het inbraakalarm was overgegaan. Aan de achterzijde van het pand was een raam vernield. Een politieman met een hond heeft het pand doorzocht. De daders werden niet meer aangetroffen. Een kluis was met vermoedelijk een breekijzer opengebroken. De buit is nog niet bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Inge Rijgersberg