Gemeente Venlo


Venlo helpt startende ondernemers op weg

30-11-2007

Venlo gaat gezamenlijk met het StartersCentrum Zuid-Limburg startende ondernemers ondersteunen. Venlo is vanaf volgend jaar de eerste stad buiten Zuid-Limburg waar het StartersCentrum actief is. Dit maakte wethouder Mark Verheijen donderdagavond bekend tijdens de uitreiking van de jaarprijs van de Venlose start.

De gemeente Venlo had tot op heden geen samenhangend beleid voor het ondersteunen van startende ondernemers. Een breed scala aan initiatieven zorgt ervoor dat starters vaak niet weten waar ze kunnen aankloppen voor ondersteuning. We hebben in Venlo in verhouding net zoveel startende ondernemers als in Amsterdam, maar in Venlo is er wel 12% meer uitval. Met een kwaliteitsslag en een goede ondersteuning door het StartersCentrum gaan we dat veranderen, aldus wethouder Mark Verheijen (Financiën en Economie). Startende en jonge bedrijven hebben een positieve invloed op de economische groei van een gebied. Ik vind het erg belangrijk dat zij kwalitatief hoogwaardige ondersteuning krijgen. De ondersteuning vanuit het StartersCentrum wordt onderdeel van het Bedrijvenloket, dat kort geleden is gestart. 4Ook startende ondernemers uit de omringende gemeenten kunnen aankloppen voor begeleiding. Zo geeft Venlo volgens Verheijen ook inhoud aan de centrumrol die de gemeente heeft.

StartersCentrum
De dienstverlening van het StartersCentrum is gericht op mensen die zelfstandig ondernemer willen worden en behoefte hebben om op weg geholpen te worden. In de eerste vijf jaar na het oprichten van het eigen bedrijf kunnen de startende ondernemers er terecht voor begeleiding. Het StartersCentrum levert informatie over wet- en regelgeving, het opstellen van een ondernemingsplan en andere aspecten van het ondernemerschap. Daarnaast biedt het StartersCentrum begeleiding bij onder andere het opzetten van de bedrijfsplannen. De diensten van het StartersCentrum zijn gratis voor de startende ondernemers. Na een jaar wordt het initiatief in Venlo geëvalueerd.

De Stichting StartersCentrum Zuid-Limburg is een samenwerkingsverband van alle Zuidlimburgse gemeenten en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg. Het StartersCentrum bestaat al sinds 1995. De Kamer van Koophandel Limburg Noord en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg fuseren per 1 januari 2008. Het gezamenlijk bestuur van de Kamers heeft de ambitie uitgesproken om de filosofie van het StartersCentrum in heel Limburg te introduceren.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746