Politie Limburg-Zuid

Maastricht-Hasselt; politie rolt Turkse heroïnebende op

De politie Limburg-Zuid en de Federale Gerechtelijke Politie uit Hasselt hebben gisteravond een Turkse heroïnebende opgerold die zich op grote schaal schuldig maakte aan smokkel van heroïne uit Turkije naar Nederland en doorvoer van de drugs naar België. Bij invallen in Maastricht en Genk pakte arrestatieteams van de Nederlandse en de Belgische politie gisteravond acht bendeleden op.

Aan beide zijden van de Belgisch-Limburgse grens zijn vier personen opgepakt. In Maastricht gaat het om drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 45, 46, 48 en 34 jaar, allen met de Turkse nationaliteit. Ze zijn aangehouden op adressen in de Beerselstraat, de Boschstraat en Welsdaal. Bij de doorzoeking van hun woningen zijn 20 kilo heroïne, vier auto's en een bedrag aan contant geld in beslag genomen. Eén van de Turken die in Genk zijn opgepakt, bleek een shoarmazaak op de Boschstraat in Maastricht te runnen Het onderzoek naar de handel en de wandel van de internationale bende is in volle gang. In dit verband acht de politie het niet uitgesloten, dat de komende tijd nog meer aanhoudingen volgen in Nederland en België. Vermoedelijk is de bende al enkele jaren actief.

Maastricht; doorzoeking wegens computervredebreuk

Politie en Justitie hebben woensdag in Heerlen en Simpelveld een inval gedaan in verband met een digitale inbraak in het netwerk van een bedrijf. Daarbij verschaften de daders zich toegang tot bedrijfsgevoelige informatie, zoals emails en offertes. Waar ze precies naar op zoek waren en hoe groot de eventuele schade is, valt nog niet te zeggen. Bij de actie van eergisteren hebben politie en justitie een aanzienlijke hoeveelheid datadragers in beslag genomen voor verder onderzoek. Bekeken wordt of het materiaal aanleiding geeft om tot aanhouding van één of meerdere daders over te gaan.

Eijsden; overval op tankstation

Afgelopen nacht omstreeks 2.30 uur is een tankstation, gelegen aan de A2 in de richting van Luik (B) door drie gemaskerde mannen overvallen. Een medewerkster van het tankstation, een 45-jarige vrouw uit het Belgische Bilzen, moest enkele schoonmaakwerkzaamheden in de centrale ruimte van het tankstation verrichten. Om dat veilig te kunnen doen had ze de toegangsdeur van het tankstation afgesloten. Drie gemaskerde mannen forceerden die deur en kwamen het tankstation binnen. Eén van de daders bedreigde de medewerkster met een vuurwapen. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie onderzoekt deze overval.

Meerssen; inbraak in winkel

Afgelopen nacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan de Stationsstraat in Meerssen. Men verschafte zich toegang tot de winkel door de glazen toegangsdeur met een steen te vernielen. Een geldlade met inhoud werd meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; alcoholcontrole

Op drie plaatsen in Heerlen heeft de politie afgelopen nacht alcoholcontroles uitgevoerd. Dit gebeurde op de Schelsberg, Terhoevenderweg en Heerenweg. In totaal werden 544 blaastesten afgenomen. Zes personen hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal uitgereikt.