Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Scholierenacties rustig verlopen in regio Gooi en Vechtstreek

Regio, 30-11-2007 o De scholierenacties in de regio Gooi en Vechtstreek zijn rustig verlopen. Alleen in Bussum verzamelde zich een aantal groepen jongeren. In andere gemeenten bleven acties uit.

Gedurende de vrijdagmiddag 30 november werden verschillende groepen jongeren in het centrum van Bussum gesignaleerd. Op enkele incidenten na veroorzaakten zij geen problemen.
Op het Veerplein stak een 16-jarige jongen uit Bussum vuurwerk af. Hij werd aangehouden. Zijn zaak zal besproken worden in het casusoverleg. Een 14-jarig meisje uit Bussum gooide op de Veerstraat met pakken vla. De Bussumse werd aangehouden en kreeg een berisping. In dezelfde straat werd een 15-jarige jongen uit Almere aangehouden voor wapenbezit. De jongen liep met een mes op zak. Een 19-jarige jongen uit Bussum werd op de Brinklaan aangehouden omdat hij een zelfgemaakte bom bij zich droeg. Beide laatste zaken worden nader onderzocht.

De politie Gooi en Vechtstreek had aanwijzingen dat er vandaag scholierendemonstraties in de regio zouden worden georganiseerd. Met name in Hilversum en Bussum. De politie hield daarom de regio gedurende de dag verscherpt in de gaten.