Gemeente Echt-Susteren


Bestuursvergadering koepel seniorenverenigingen

Vanaf 1 januari 2008 is er een koepelvereniging waarin alle seniorenverengingen in de gemeente Echt-Susteren samenwerken en een aantal activiteiten van het project `Meer Bewegen Echt-Susteren' vorm gaat geven.

Op maandag 19 november j.l. werd de tweede vergadering van de Koepel Seniorenverenigingen Echt-Susteren gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis Echt-Susteren. In deze vergadering werden de statuten en het huishoudelijk reglement definitief vastgesteld. Het uitvoerend bestuur kreeg de opdracht om bij de notaris de koepelvereniging op te richten.

Samengaan
De koepelvereniging is een samengaan van het Samenwerkende Ouderenverenigingen Gemeente Susteren en Contactgroep Seniorenverenigingen Echt. Met de oprichting van deze koepelvereniging is een belangrijke stap gezet in een gezamenlijke aanpak en organisatie van het project `Meer Bewegen voor Ouderen in de gemeente Echt-Susteren'. De koepel is ook belangrijk voor informerende of voorlichtende taken die de eigen vereniging overstijgen, zoals bijvoorbeeld een koersbalcompetitie, een dag voor de ouderen of een spellenmiddag. Ook is de koepelvereniging vangnet voor verenigingen die door omstandigheden een aantal activiteiten gedwongen (tijdelijk) niet kunnen uitvoeren. Naast de belangenbehartiging van de eigen georganiseerde leden vervult de koepelvereniging ook een taak voor ouderen die niet zijn georganiseerd.

Wmo

Onder de vlag van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning draagt de koepelvereniging bij aan de leefbaarheid en samenhang in de kernen. De vereniging bevordert de deelname van senioren in onze maatschappij en geeft op een laagdrempelige manier voorlichting en informatie. Het is van belang dat de gemeente en de inwoners samenwerken, WIJ moeten het doen. Om die reden was wethouder Jos Beckers ook op de vergadering aanwezig. Ook hij benadrukte nogmaals het belang van de koepel in onze samenleving. Alleen door een gezamenlijke aanpak en onderlinge solidariteit kan het gewenste resultaat bereikt worden. Voor meer informatie en achtergronden van de koepel seniorenvereniging Echt-Susteren kunt u contact opnemen met het secretariaatsadres: Koepel seniorenverenigingen Echt-Susteren, Diepstraat 3c te Echt, telefoon 0475-484848.