Ingezonden persbericht


NRC Handelsblad en Felix Meritis presenteren:

N R C · F M
Eerwraak, het toppunt van vrouwendiscriminatie?

uitzending 30 november 2007
te beluisteren vanaf 20.00 uur via www.nrc.fm

Rana Husseini uit Jordanië verrichte als journaliste van The Jordan Times vanaf 1994 baanbrekend werk door openlijk over eerwraak en eermoord te schrijven. Zij ondervond tegenstand, maar wist door te blijven schrijven de politiek in beweging te krijgen. In NRC.FM spreekt zij over haar beweegredenen, haar boek In naam van de eer, het fenomeen eerwraak en hoe hier tegen op te komen.

Vaste gespreksleider van NRC.FM is Paul Steenhuis, chef van M, het maandelijkse magazine van NRC Handelsblad. Verder zit aan tafel Renate van der Zee, schrijfster van Eerwraak in Nederland, Heleen Mees, columniste, en Daan Diederiks, internetjournalist verbonden aan NRC.FM.

In NRC.FM worden elke vrijdag actuele ontwikkelingen op gebied van cultuur, politiek en wetenschappen van achtergrond en commentaar voorzien door redacteuren van NRC Handelsblad en gasten. Naast actuele aanleidingen, zullen ook regelmatig onderwerpen aan bod komen die aangesneden worden in de programma's die Felix Meritis in Amsterdam organiseert.

Het podcastprogramma NRC.FM onderscheidt zich van andere radioprogramma's door diepgang en uitgebreide aandacht voor prominente gasten en onderwerpen. De uitzendingen zijn te beluisteren via een podcast op www.nrc.fm, de website van NRC Handelsblad.

In voorgaande uitzendingen waren te gast: Ahmet Olgun (23 november), Bercan Günel, Dymfke Kuipers & Heleen Mees (16 november), Han ten Broeke & Bob van den Bos (9 november), Hanneke Chin-A-Fo & Antoinette de Jong (2 november), Herman Vuijsje (26 oktober), DJ Isis (19 oktober), Dick Pels (12 oktober) en Paul Scheffer (5 oktober).

Aanvang opname: 17.30 uur (publiek is welkom)
Informatie: www.nrc.nl / www.felix.meritis.nl