Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Hattem- Vrouw krijgt ongewenst bezoek

De politie blijft waarschuwen voor mensen die zich namens energiebedrijven bij vooral ouderen naar binnen praten en kennelijk foute bedoelingen hebben.

Een op leeftijd zijnde vrouw uit Hattem heeft op dinsdag 27 november omstreeks 12.00 uur bezoek aan huis gehad van een man die zich voordeed als een medewerker van NUON. Gelukkig vertrouwde zij dit niet en controleerde het verhaal bij de NUON. Die wisten niets af van het bezoek. Bij onraad kan contact opgenomen worden met de politie via 0900-8844.

Oldebroek - Fietsenkijkochtend

Het politieteam Elburg-Oldebroek houdt zaterdag 08 december een fietsenkijkochtend op het politiebureau aan de Rondweg 88-1 in Wezep.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen benadeelden van wie in de afgelopen periode een fiets werd weggenomen en hiervan aangifte hebben gedaan tussen de uitgestalde gevonden fietsen kijken of hun eigendom er tussen staat. Bij een positieve herkenning kan men de fiets na vertoon van het aangiftebewijs direct meenemen.

Verkoop

Voor gedupeerden die hun vertrouwde tweewieler er niet tussen zien staan, wordt een aantal fietsen tegen redelijke bedragen te koop aangeboden. Om een fiets te kunnen kopen, moeten mensen een aangiftebewijs kunnen laten zien.

Alle gevonden fietsen uit de gehele gemeente Oldebroek worden opgeslagen in het bureau aan de Rondweg in Wezep.

Oldebroek- Met alcohol op achter het stuur

Een 38-jarige man is aangehouden, omdat hij donderdagavond 29 november rond 18.55 uur op de Zuiderzeestraatweg met teveel alcohol op achter het stuur bleek te zitten.

De man viel op omdat hij een verkeerscontrole probeerde te meiden. De man werd staande gehouden en er werd een blaastest afgenomen. Hij bleek alcohol gebruikt te hebben. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1,8 prom. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elburg/Oldebroek- Politie houdt verkeersonctrole

De politie heeft donderdag 29 november een verkeerscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg Oost (Elburg) en op de Zuiderzeestraatweg (Oldebroek). Hierbij werd vooral op verkeersveiligheidsaspecten gelet. Diverse bestuurders werden bekeurd.

Er werden bekeuringen uitgeschreven voor o.a. de volgende overtredingen: 5x gordel; 3x APK; 3x maximum snelheid brommer; 3x voeren van mistlampen; 2x snelheid 1x geen helm; 1x geen licht op de fiets.

Daarnaast werden er 433 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gebruik (zie voorgaande bericht). De ANWB heeft geholpen met de verlichting van de voertuigen. Er werden 25 lampjes vervangen.

Putten- Linksaf slaan-verbod veelvuldig genegeerd

De politie heeft bij een controle op de Gervenhof / Engweg in Putten donderdagmiddag 29 november 17 bestuurders bekeurd die een verkeersbord "verboden linksaf te slaan" negeerden.

In het kader van een veilige doorstroming van het verkeer bij de parkeerplaats aan de Gervenhof is besloten dat het verkeer niet linksaf de Engweg op mag. Ondanks drie geplaatste verkeersborden blijken veel bestuurders het linksaf slaan-verbod te negeren. Deze bestuurders zullen binnenkort per post een bekeuring ontvangen De politie waarschuwt dat zij deze plek de komende tijd in gaten blijft houden.

Ermelo- Twee mannen aangehouden na belediging en bedreiging

Twee mannen in de leeftijd van 37 en 57 jaar oud, afkomstig uit Ermelo, zijn donderdagmiddag 29 november rond 16.10 op de Stationsstraat aangehouden, omdat zij politieagenten beledigden en bedreigden.

De mannen hadden alcohol genuttigd en bleken vermoedelijk ook bij eerdere incidenten betrokken te zijn geweest. In een winkel aan de Stationsstraat werd een medewerker van een sportzaak bedreigd en vond er vernieling plaats doordat er een halter (apparaat voor gewichtheffen) door één van de verdachten op de vloer werd gegooid. De medewerker verzocht de verdachten de winkel te verlaten, waarna hij een klap in het gezicht kreeg. Bij een andere winkel aan de Stationsstraat werd een agenda door één van de verdachten gestolen, die in een ander winkel werd achtergelaten. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Nunspeet- Serie auto-inbraken

De politie stelt een onderzoek in naar een serie auto-inbraken in Nunspeet. Inmiddels hebben gedupeerden deden al aangifte en de politie adviseert nogmaals om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

De politie kreeg meerdere meldingen van auto-inbraken, o.a. aan de Oosterlaan, Mesdaghout, Frans Huismanstraat en Jongkindhoek. Bij de ene auto bleek het slot geforceerd te zijn, bij een andere was het portier verbogen om toegang tot de auto te krijgen. De buit betrof voornamelijk radio-cd-spelers, een dvd-spel, cd's en enkele persoonlijke spullen. Indien men nog geen aangifte heeft gedaan dan kan dit via internet (www.politie.nl) of na een afspraak met uw plaatselijke politie via 0900 - 8844.

Tot slot adviseert de politie autobezitters om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Einde berichten

---- --