Time : 12:19:34
Date : 28 November 2007
Sender Name: Atrium Bruxelles Centre

30 NOVEMBER TOT 22U: Nocturne van de winkels van Brussel Centrum

" Nocturne van de winkels van Brussel Centrum "
Vrijdag 30 november tot 22u in Brussel Vijfhoek

Jean DE HERTOG, Brussels Schepen van Handel en voorzitter van het vzw Atrium Brussel Centrum stelt u graag de eerste "Nocturne" van de winkels van het Stadscentrum voor.

De Nocturne

Ter aanleiding van de opening van Winterpret en de Nocturnes van de Zavel, organiseert Atrium Brussel Centrum de eerste Nocturne van de winkels van het Stadscentrum vrijdag 30 November 2007 tot 22u. Deze eerste editie, onder het thema van de mandarijn, telt meer dan 350 deelnemende winkels die deze vrijdag klanten de kans geven om te shoppen tot in de late uurtjes.

Met de nocturne wil Atrium alle eindejaarsacties, groot en klein, van de Vijfhoek vereniging. Daarom werden ook de verschillende onthullingen binnen de Brusselse Vijfhoek gegroepeerd op vrijdag 30 november 2007.

Het Concept

Voor deze eerste editie werd voor het thema mandarijn gekozen. De mandarijn, seizoensfruit bij uitstek, zorgt voor een rode draad en een hoop vitamientjes. Deelnemende handelszaken delen dan ook mandarijnen uit aan de klanten.

De Sint, zijn zwarte pieten en de fanfares "Gnaoua de Bruxelles" en "Les Fanfoireux" zorgen voor die muzikale extra tot 22u.

Dankzij de mandarijnen, de tuinkaarsen, de Sint en de fanfares ontstaat het mandarijnen-parcours waarbij de klanten op ludieke manier worden aangelokt.
Een parcours dat gedownload kan worden op
www.atrium.irisnet.be/nocturne en meer dan enkel winkels inhoudt.

De Extra's

De onthullingen hebben kunnen plaatsvinden dankzij de steun van het Schepenambt van de Stad Brussel.

Onthulling van de verlichtingen en de monumentale constructies van het Diderot Instituut, in het kader van de Blauwe Kerst van de buurten Breughel en Marollen.
http://www.bruegelmarolles.be

Onthulling van het project "Chartreux fait son cinema" waarbij films van studenten van het RITS en de IAD, geprojecteerd worden in de handels. Het parcours begint in de Kartuizerstraat en verspreidt zich via de Oude Graanmarkt, de Moutstraat, Léon Lepagestraat, Papenvest tot aan het tweede gedeelte van de Antoine Dansaertstraat (vanaf de Nieuwe Graanmarkt).

Oude vrienden, overgevlogen uit verschillende horizonten, kwamen samen om "Les Fanfoireux" te vormen.
Een onmogelijk maracatu, een naamloze wals, techno op afrikaanse ritmes, ska en af en toe de beruchte Balkanse Samba. "Les Fanfoireux" zetten de straten op hun kop, herorganiseren chaos en toveren sterren in uw huiskamen in hun atypische stijl. Onder het motto « vrijheid en luchtigheid » zingen ze de poëzie van het leven... http://www.fanfoireux.be

Gnaoua de Bruxelles (ex Oulad Bambara) is een collectief van uiterst bekwame gnaoua en dakaa musici die in Brussel wonen. Sedert een vijftal jaar wordt de artistieke directie waargenomen door Rida Stitou, zoon van de bekende mâalem (meester) Abdelwahid Stitou uit Tanger. Met hun nieuwe vzw 'Art Folklore Gnaoua' leggen zij zich toe op het in stand houden van het traditioneel repertoire. Ook deze muziek is onlosmakelijk verbonden met spectaculaire dansen.

De Samenwerking

Deze actie heeft enkel kunnen plaatsvinden dankzij de enthousiaste medewerking van de handelsverenigingen van:

- de Zavel

- Breughel/Marollen

- Beurs-Orts-Dansaert

- de Grasmarkt

- de Vlaamsesteenweg

- de Vrije Gemeente Ilot Sacré

- Brussel - Habitat & Handel

- de vzw De Kartuizers

- het Sint-Goriks comité

En dankzij de welgewaarde steun van:


- De Stad Brussel vertegenwoordigd door Jean DE HERTOG, Schepen van Handel tevens voorzitter van de vzw Atrium Brussel Centrum
- Het GBE en Winterpret Brussel

- Viva Bruxelles

- Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

- FM Brussel

- De Brusseleir

Atrium, het Brussels agentschap voor stadsontwikkeling

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steunt sinds 1998 de ontwikkeling van handelswijken. In 2005 creëerde het Gewest 'Atrium', het regionale Agentschap voor de Investering in de stad en Transversaal Management van de handelswijken.

Atrium levert instrumenten en services voor investeerders en handelaars. Het ontwikkelt partnerschappen tussen de wijkactoren in de vorm van Handelswijkcontracten.

Voor meer info:

www.atrium.irisnet.be/nocturne

Helène Morel
Tel: 02 279 44 12
Helene.morel@brucity.be

Aleksandra Vidanovski
Tel: 02 511 52 14
Fax: 02 218 22 81
avidanovski@atrium.irisnet.be

Extra info als bijlage en/of op www.pressreleases.be

URL: http://www.atrium.irisnet.be/nocturne Picture: (None)
Attachments: Atrium_20071128_115723_13_Att_5.pdf

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL