TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 29-11-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 30 november
Nederland 1 - 20.30 uur

"BAS, VERTEL WAAR GEERTJES GRAF IS"

VERMIST gaat vrijdag 30 november op zoek naar de verdachte zoon van de vermiste Geertje Vliegenthart. Volgens de familie van Bas V. is hij schuldig aan de verdwijning van hun moeder. De 78-jarige, aan een hartkwaal lijdende, Geertruida Vliegenthart verdween in juni 2001 uit haar Rotterdamse woning. Haar inwonende zoon Bas werd kort na de verdwijning door de politie opgepakt. Hij had in de tijd voorafgaande aan de vermissing her en der grafkuilen gegraven rond Rotterdam en heeft zich tegen buren laten ontvallen dat: ,,Ze wordt gevonden als de blaadjes vallen".

Nadat Bas wegens gebrek aan bewijs werd vrijgelaten verdween hij spoorloos uit de straat waar hij ongewenst is, maar ook uit het oog van zijn broers en zussen. Volgens politievoorlichter Anne Geelof betreft het een moordzaak en ging de aan een rolstoel gekluisterde Geertje er niet zelf vandoor: ,,Als ze naar Lourdes is gegaan is hier sprake van een mirakel". De inmiddels gepensioneerde Geelof acht het hoog tijd om deze raadselachtige zaak door een Cold Case team opnieuw tegen het licht te laten houden

Bas is opgespoord in een Fries dorp waar hij als kluizenaar leeft. Volgens omwonenden heeft de zonderling zijn woning met prikkeldraad gebarricadeerd om kinderen op afstand te houden. VERMIST trotseert Bas' afwerende houding en benadert hem met de vraag waar hij zijn moeder heeft gedumpt.




TROS