Persbericht

Gekkenhuis met de Looney Tunes

~ Warner Bros. Interactive Entertainment introduceert twee nieuwe kids-games voor de hele familie ~

30 november, 2007 - Warner Bros. Interactive Entertainment brengt twee gloednieuwe avontuurlijke actiegames op de markt om kinderen een leuke kerstvakantie te bezorgen. Looney Tunes: Acme Arsenal" is beschikbaar voor de Wii", Xbox 360" en PlayStation®2. Looney Tunes: Duck Amuck" komt uit voor de Nintendo DS". Of de games nu alleen gespeeld worden, met vrienden of met paps en mams, Looney Tunes: Acme Arsenal en Looney Tunes: Duck Amuck bieden kinderen van alle leeftijden uren Looney Tunes-plezier door een uitdagend spel, met alle klassieke, ondeugende cartoonfiguren in verschillende flitsende werelden.

De prijswinnende Looney Tunes-licentie heeft gezinnen over de hele wereld actief familieplezier gebracht. Iedereen kent de tekenfilms, stripboeken en videoclips met de vertederende en onvergetelijke figuren zoals de licht ontvlambare, heetgebakerde Daffy Duck en de hilarische, nonchalante en ondeugende Bugs Bunny. Nu krijgen kinderen de kans zichzelf rechtstreeks te verplaatsen naar de wereld van de Looney Tunes en te spelen met hun favoriete personages. Dit brengt het plezier en de Looney Tunes-actie naar een geheel nieuw niveau.

Looney Tunes: Acme Arsenal
In Looney Tunes: Acme Arsenal kunnen spelers de identiteit aannemen van één van de zeven klassieke, guitige Looney Tunes-karakters, te weten Bugs Bunny, Daffy Duck, Tazmanian Devil, Foghorn Leghorn, Marvin the Martian, Gossamer en een speciaal geheim karakter. In deze next generation actie-avonturengame zijn de klassieke karakters vernieuwd op een manier die zowel in de smaak zal vallen bij een nieuwe generatie fans als de loyale fans van de enorm populaire cartoons.

Kinderen geven hun ouders al spelend het nakijken tijdens een individuele of coöperatieve game. Spelers kunnen zich onderdompelen in snelle gevechtsituaties, uitdagende puzzels die opgelost moeten worden en races tegen zeven achtergronden, geïnspireerd door de bizarre cartoon-verhalen. Spelers bedienen een arsenaal aan ACME-uitrustingen en projectielwapens in buitengewone veldslagen. Ze reizen naar diverse locaties zoals Camelot, het Oude Egypte, Mars, het Wilde Westen en meer om de Evil Scientist te verslaan in zijn poging de Looney Tunes karakters te vernietigen.

De game bevat de brutale humor van de Looney Tunes en laat spelers de karakters meenemen naar waar ze nog nooit eerder zijn geweest door de next-generation gameplay en graphics , zegt Samantha Ryan, Senior Vice President, Development and Production bij Warner Bros. Interactive Entertainment. Het is een geweldig cadeau voor de gehele familie omdat in het spel samenwerking centraal staat.

Looney Tunes: Duck Amuck
In Looney Tunes: Duck Amuck speelt Daffy Duck de hoofdrol in een verhitte stylus-game exclusief voor de Nintendo DS. Hierin kunnen spelers met hun Nintendo DS op een grappige manier hun eigen Daffy Duck ergeren, irriteren en tot razernij brengen. De game is geïnspireerd op de klassieke Duck Amuck-cartoon waarin een onzichtbare tekenaar Daffy gek maakt door zijn verschijning, vorm, kleding en omgeving constant te veranderen. Spelers nemen het in een serie van twintig mini-games op tegen Daffy Duck met als doel Daffy s temperatuur en temperament te laten ontploffen. Wanneer de speler de reeks games met succes doorstaan heeft krijgt hij als beloning toegang tot een verborgen boodschap. Looney Tunes: Duck Amuck heeft eveneens een draadloze gameplay waardoor spelers niet alleen kunnen samenspannen tegen Daffy, maar ook tegen elkaar kunnen strijden.

Looney Tunes:Duck Amuck biedt gamers en fans van Daffy Duck een geheel nieuwe ervaring en totale controle bij het kwellen van de heetgebakerde eend in de grappige Looney Tunes-stijl , zegt Ryan. Door de fantasierijke gameplay, kruipt de speler in de rol van de tekenaar. Met de Nintendo DS" kan zowel individueel als in competitieverband tegen Daffy Duck gespeeld worden.

Kijk voor meer informatie over Looney Tunes: Acme Arsenal op http://www.acmearsenal.nl

(555 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over REDTRIBE
REDTRIBE is een handelsnaam van TRIBALANT PTY LTD, een toonaangevende ontwikkelaar van computerspellen. REDTRIBE is de snelst groeiende game-ontwikkelingsstudio in Australië en produceert AAA-kwaliteit games gericht op de hoogste productiewaarden en entertainment-ervaringen. De studio brengt enkele van de grootste namen in de game-ontwikkeling ter wereld samen. REDTRIBE is een verzamelplaats van creativiteit en innovatie en ontwikkelt games voor alle huidige en volgende generaties consoles en PC-platformen. http://www.redtribe.com

Over Warner Bros. Interactive Entertainment
Warner Bros. Interactive Entertainment, een divisie van Warner Bros. Home Entertainment Group, is een toonaangevende uitgever, licentieverstrekker en ontwikkelaar van entertainment content voor de interactieve wereld op alle huidige en toekomstige platforms waaronder consoles, PC-gebaseerde gaming en draadloze applicaties.

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS PR: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 E-mail: ilonadb@lewispr.com Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 Web: http://www.lewispr.com

LOONEY TUNES: ACME ARSENAL © 2007 Warner Bros. Entertainment Inc. Developed by Red Tribe. Xbox, Xbox 360, and Xbox Live are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. " and the Wii logo are trademarks of Nintendo. © 2006 Nintendo. All other trademarks and copyrights are the property of their respective owners. All rights reserved.

WB SHIELD: " & © Warner Bros. Entertainment Inc. (s07)

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com