Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen gaat weekmarkten versterken

Sittard-Geleen, 30 november 2007 -- Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de versterking van de kwaliteit van de weekmarkten. Het geld wordt gebruikt om een toekomstvisie voor de markten op te stellen.

De gemeenteraad heeft tijdens de begrotingsbehandeling besloten een ton te reserveren voor de versterking van de centrumpromotie. De ondernemersverenigingen in de centra van Sittard en Geleen hebben beide plannen ingediend ter waarde van 40.000 euro. ,,Het resterend bedrag van 20.000 euro willen we nu gebruiken om een actieplan te maken om de aantrekkingskracht van de weekmarkten in de gemeente verder te verhogen,' zegt verantwoordelijk wethouder Pieter Meekels (economie).

De toekomstvisie die gemaakt wordt, heeft betrekking op vrijwel alle facetten van de markt. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om leegstand van kramen te voorkomen, naar het aantal verschillende producten dat op markten verkrijgbaar is, maar ook naar mogelijkheden om marktkooplui samen te laten werken. In eerste instantie richt het onderzoek zich op de weekmarkten van Sittard (donderdag) en Geleen (zaterdag). ,,Maar ook naar de markten in de wijken en dorpen wordt gekeken, want deze markten versterken de leefbaarheid in die dorpen en buurten. Het is daarom goed om ze in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren,' aldus Meekels, die de marktkooplui aanspoort om samen met de gemeente een actieplan te gaan maken.

De ondernemersverenigingen in de centra van Sittard en Geleen hebben de afgelopen jaren als vorm van overlastcompensatie een bijdrage gekregen voor de promotie, omdat er in beide centra volop gewerkt werd. Hoewel een deel van de werkzaamheden inmiddels achter de rug is, is de overlast nog niet voorbij. Daarom hebben B&W besloten om in afwachting van de realisatie van centrummanagement de ondernemersverenigingen nogmaals een bijdrage (40.000 euro) te geven waarmee de centra gepromoot kunnen worden. Beide ondernemersverenigingen hebben hiervoor een promotieplan gemaakt


---