Gemeente Wageningen

World Press Photo 2007 in Wageningen

Van vrijdag 30 november tot zondag 23 december is de internationale tentoonstelling van World Press Photo te zien in Wageningen. De beroemde tentoonstelling is het resultaat van de jaarlijks uitgeschreven internationale World Press Photo wedstrijd.

In Nederland biedt een aantal grote steden, waaronder Amsterdam, Groningen en Maastricht, onderdak aan de tentoonstelling. Wageningen mag zich dit jaar in dit rijtje scharen. De gemeente heeft het voortouw genomen om dit evenement met internationale allure naar Wageningen te halen. De tentoonstelling in Wageningen wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van De Stad Wageningen en de ING bank. 'Wageningen wil een stad zijn waar het hele jaar door van alles gebeurt. De expertise voor het organiseren van grote evenementen hebben we in huis, en de uitstraling van het evenement past uitstekend bij zaken waar Wageningen zich mee bezig houdt: vrede, vrijheid en veiligheid', aldus burgemeester Van Rumund.

December wordt een drukke maand voor Wageningen. De herdenking van de sterfdag van wijlen Prins Bernhard vindt in 2007 ook plaats op 30 november. Dit in verband met het feit dat 1 december dit jaar op een zaterdag valt. Daarnaast is het de bedoeling dat er diverse nevenactiviteiten rondom de tentoonstelling georganiseerd worden, waaronder een fotowedstrijd voor Wageningers.

In 2006 namen maar liefst 4.448 fotojournalisten uit 122 landen deel aan de wedstrijd met een totaal aantal van 83.044 ingezonden foto's. Voor 2007 zal dit niet anders zijn. Een onafhankelijke jury, bestaande uit wereldwijd gerenommeerde vakmensen, beoordeelt de inzendingen zowel op hun nieuwswaarde als op hun creatieve waarde. De winnende persfoto's in tien categorieën zijn gecombineerd in een tentoonstelling die wereldwijd ongeveer 90 steden aandoet.