TROS

Hilversum, 27-11-2007

Bijzondere aflevering van docusoap Jan Smit

De TROS zendt op vrijdag 30 november een bijzondere aflevering uit van de docusoap over het leven van de populaire zanger Jan Smit. Jan heeft de afgelopen weken het shownieuws in Nederland bepaald met zijn stemproblemen en de gevolgen daarvan. In JAN SMIT, VOOR DE OPERATIE volgen we hem in de spannende dagen voor de ingreep.

Het is een dag voor de operatie aan de stembanden van Jan. We volgen hem 's avonds thuis, waar hij en Yolanthe vertellen hoe de operatie en alles eromheen hen bezighoudt. De afgelopen maand hebben ze al leren omgaan met het feit dat Jan niet mag praten. Aan de hand van de beelden die de afgelopen tijd zijn gemaakt vertellen zij onder meer over de TMF Award die Jan eindelijk heeft gewonnen, maar waar hij helaas niet kon optreden. Maar er waren meer tegenslagen: Jan kon niet zingen met Paul de Leeuw bij Symphonica in Rosso en alle activiteiten van de komende maanden moesten worden afgezegd. De allergrootste klap kreeg Jan te verwerken toen hij te horen kreeg dat hij geopereerd moest worden, met daarbij de angst over de risico's die eraan verbonden zijn. Natuurlijk leven ook zijn ouders Ruud en Gerda, zijn zussen Jenny en Monique en vrienden Nick, Simon en Kees Tol met hem mee.

Op vrijdag 7 december volgt bij de TROS op Nederland 1 nog een speciale aflevering van de docusoap met de titel JAN SMIT, NA DE OPERATIE. Hierin volgen we Jan en iedereen om hem heen na de operatie. Is het goed gegaan? Wat zijn de voorspellingen, hoe lang zal hij nog niet kunnen zingen? Welke ongemakken brengt dit met zich mee en zitten er ook voordelen aan vast?

Televisie
Jan Smit, voor de operatie
Uitzending vrijdag 30 november
Nederland 1 - 21.29 uur