Politie Twente

Persbericht Politie Twente 30 november 2007

Opnieuw overval met aansluitend een beroving

Almelo

Donderdagavond 29 november sloeg, de vermoedelijk zelfde overvaller, in Almelo kort achter elkaar opnieuw twee keer toe. Een snackbar aan de Rembrandtlaan werd overvallen en een 53-jarige mevrouw werd even later op de Rosa Luxemburgstraat van haar tas beroofd.

Op donderdag 29 november werd omstreeks 21.45 uur gemeld dat er een cafetaria aan de Rembrandtlaan in Almelo was overvallen. De 58-jarige Almelose eigenaar en zijn 46-jarige echtgenote, die beiden in de zaak aanwezig waren, zagen dat er ineens een man achter de toonbank kwam die onder bedreiging van een mes, geld eiste. De 58-jarige eigenaar voelde zich bedreigd en probeerde de overvaller af te weren met een barkruk. De man schrok hier kennelijk zo van dat hij zonder buit de cafetaria uitrende in de richting van de Paulus Potterstraat.

Omstreeks 22.15 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er aan de Rosa Luxemburgstraat in Almelo een vrouw was beroofd van haar tas. Een 53-jarige vrouw uit Almelo liep over de Rosa Luxemburgstraat ter hoogte van de parkeergarage toen een fietsende man van achteren ineens haar tas greep. De 53-jarige hield haar tas stevig vast maar toen de man van de fiets afstapte en op haar afliep schrok ze hier zo van dat ze haar tas weggooide. De man ging er vervolgens met haar tas vandoor, en fietste weg in de richting van de Wierdensestraat.

Omdat het signalement overeenkomt met de eerdere overvallen die sinds woensdag de 21e november in Almelo hebben plaatsgevonden, gaat de politie er van uit dat het hier gaat om dezelfde dader. In totaal zijn er sinds die woensdagavond in totaal 7 overvallen en 1 beroving geweest waarvan het vermoeden bestaat dat het om dezelfde dader gaat. Door slachtoffers opgegeven signalementen komen in alle gevallen in grote lijnen overeen en bij de overvallen gaat de overvaller op dezelfde manier te werk.

Het signalement dat steeds weer genoemd wordt, luidt;
- man in de leeftijd tussen 20 en 30 jaar met getint uiterlijk
- zwart kort krullend haar
- lengte ongeveer 1.80 tot 1.85 meter
- mager / slank postuur en gezicht Bovendien is bekend dat in de meeste gevallen de overvaller gebruik maakt van een fiets en daarop na de gepleegde overval dan wel beroving verdwijnt.

Ook nu weer worden getuigen van deze overval cq beroving of mensen die meer informatie hebben over de dader verzocht contact opnemen met de Afdeling Almelo van Politie Twente via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Door de politie Twente is een speciaal team gevormd wat zich met deze zaak bezighoudt. Omdat de politie geen oogje in het zeil kan houden bij alle cafetaria's / snackbars en videotheken in Almelo, wordt vandaag, vrijdag 30 november, bij al deze zaken een brief afgeleverd. In deze brief vraagt het team aan de eigenaren dan wel medewerkers alert te zijn en bij het zien van een persoon die aan het signalement voldoet, onmiddellijk 112 te bellen. (07-154763 / 07-154777)

De eerdere overvallen vonden plaats op: . woensdag 21 november, 22.30 uur - cafetaria Kroosstraat; . zaterdag 24 november, 21.30 uur - cafetaria Bornerbroeksestraat; . zondag 25 november, 20.00 uur - cafetaria Hofkampstraat; . maandag 26 november, 21.40 uur - cafetaria Ootmarsumsestraat; . maandag 26 november, 21.50 uur - videotheek Ootmarsumsestraat en . woensdag 28 november, 17.10 uur - kledingzaak Vincent van Goghplein.