Ingezonden persbericht


Persbericht: vooraankondiging

Richard Niessen TM-City

Data Opening 30 november 2007 vanaf 20.00 uur


Plaats Stichting KOP, Speelhuislaan 171, Breda

Discipline Grafisch Ontwerp

Deelnemers Richard Niessen en tevens CMYT-Werk (Tilburg), Greytones (Eindhoven) en Achtung Gestaltung ('s-Hertogenbosch)

KOP i.s.m. Stedelijk Museum Amsterdam en Stichting Graphic Design Festival Breda

Stichting KOP opent, 30 november vanaf 20.00 uur, weer haar deuren voor een nieuwe expositie. Welkom in TM-city!

Grafisch ontwerper Richard Niessen ontwierp in opdracht van het affichefestival in Chaumont (FR) een heuse stad. De stad is een zeer bijzonder overzicht van het jonge oeuvre van Niessen. KOP-curator Dennis Elbers maakte tijdens het Franse festival kennis met het werk van Niessen en was er meteen van overtuigd dat dit bij KOP te zien moest zijn.

De ontwerpen van Niessen zijn fascinerend. Zeer gedetailleerde ornamenten, gelaagde vormen en kleuren en typografische oplossingen leiden de beschouwer langs uiteenlopende vormen van informatie. De rijkheid van de ontwerpen en het talent van Niessen (ook in muzikale vorm) worden gecombineerd in een vorm waarin opgestapelde boeken parkeergarages vormen en affiches wolkenkrabbers lijken. Het overwegend twee dimensionale werk krijgt extra waarde in de ruimtelijke presentatie. Een bezoek aan TM-City is een voortdurend ontdek-je-plekje, een waar avontuur!

De stad die eerder te zien was in Chaumont maar ook in het Stedelijk Museum Amsterdam krijgt bij KOP nog een keer de kans om zich van haar beste kanten te tonen. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om er door heen te lopen maar kan ook van bovenaf de schoonheid gade slaan.

De opening van TM-City vormt tevens de officiële presentatie van de Stichting Graphic Design Festival Breda. De eerste editie van het Graphic Design Festval Breda zal in mei 2008 plaatsvinden. Op 30 november presenteert de organisatie de plannen voor dit festival.

Aansluitend verzorgt het vrouwelijke collectief FNNNN een performance met grafische beelden.

(De presentatie van TM-City bij KOP is mede mogelijk gemaakt door het Graphic Design Festival Breda.)

Associated Designers Network

Naast het werk van Niessent toont KOP ook de resulaten van drie samenwerkingsverbanden opgezet door grafisch ontwerpers uit Brabant onder de naam: Associated Designers Network

CMYT-werk (Tilburg), Achtung Gestaltung ('s-Hertogenbosch), Greytones (Eindhoven) zijn drie initiatieven waarin grafisch ontwerp centraal staat

Openingstijden: 30 november 2007 t/m 20 januari 2008. Vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Groepen kunnen op aanvraag buiten openingstijden terecht.

Meer informatie:

www.stichtingkop.nl www.tm-online.nl

www.graphicdesignfestival.nl www.cmytwerk.nl

www.achtunggestaltung.nl www.greytones.nl

Voor de redactie, niet ter publicatie:

KOP nodigt u uit om deze activiteit bij te wonen. Voor meer informatie of concrete afspraken, kunt u contact opnemen met Simone Dresens, publiciteitsmedewerker stichting KOP.

e-mail . publiciteit@stichtingkop.nl

telefoon . 06 120 845 13 (Simone Dresens)

stichting KOP . 076 587 99 00