Universiteit Maastricht

26 november 2007
Benefietgala met kleinzoon Roosevelt en open huis dag met miniparcours Feestelijke opening Maastricht Graduate School of Governance

Met een feestelijk programma opent de Maastricht Graduate School of Governance volgende week de deuren van haar nieuwe gebouw aan de Kapoenstraat 2. Op 30 november organiseert de School een open huis dag met een cultureel mini-parcours. Het programma varieert van `videopainting' tot Afrikaanse dans, buikdansen, Japanse Butoh, stand-up comedy en een jazz-combo. Daarna vindt op zaterdag 1 december het eerste benefietgala van de Universiteit Maastricht plaats, met eregast Curtis R. Roosevelt (kleinzoon van de voormalige VS-president) en een Stille Veiling. Marcus van Teijlingen, winnaar van de populaire TV show Dancing with the Stars 2007, opent het bal.

Het miniparcours op 30 november staat in het teken van verschillende culturen en nationaliteiten, kenmerkend voor de Maastricht Graduate School of Governance. De jonge artiesten treden op vanaf 14.00 uur in het geheel gerenoveerde gebouw aan de Kapoenstraat 2. Het programma, in een verrassende ambiance van wetenschap, kunst en feestelijkheid, is samengesteld in samenwerking met Kunsthuis Theo Hübens.

Met het benefietgala op 1 december wordt geld ingezameld voor het UM beurzenfonds. Het fonds biedt kansarme maar zeer talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden de kans in Maastricht te komen studeren. Het benefietgala vindt plaats in de vestiging van de Maastricht Graduate School of Governance aan de Kapoenstraat 2. Het viergangendiner wordt verzorgd door restaurant Le Courage. Voor de stille veiling hebben onder anderen hoteliers, restauranthouders, kunstenaars en beautysalons genereus gedoneerd. Deelnemers betalen honderd euro per persoon. Er zijn op dit moment nog plaatsen beschikbaar. Kijk op de website voor meer informatie over en deelname aan het benefietgala en het UM/ MGSoG Beurzenfonds: www.governance.unimaas.nl/givingto.

Maastricht Graduate School of Governance
De Maastricht Graduate School of Governance, onderdeel van de Universiteit Maastricht, biedt studenten en medewerkers van nationale en internationale organisaties de mogelijkheid zich te ontwikkelen op het gebied van publiek beleid, duurzame ontwikkeling en sociale zekerheid. Op maat gemaakte training programma's, master's en PhD-programma's bereiden specialisten in het veld voor op hun rol in besluitvormingsprocessen in een continu veranderende samenleving waarin de ontwikkeling van gedegen en goed beleid voorop staat.

Kenmerken voor de Maastricht Graduate School of Governance zijn multidisciplinariteit en internationale expertise in een informele sfeer. Studenten komen van overal ter wereld en colleges worden in kleine groepen gegeven met nadruk op actieve participatie en teamwork.

Noot voor de pers:
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om de feestelijkheden bij te wonen. Curtis Roosevelt is tijdens zijn verblijf in Nederland beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Charlotte Groven, tel. 043 388 4559, e-mail
charlotte.groven@governance.unimaas.nl of Rally Schwachöfer, tel. 043 388 4658, e-mail r.schwachofer@governance.unimaas.nl. De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.