Gemeente Leeuwarden

Open dagen 1 en 2 december:

Beleef oude tijden op de nieuwe locatie van Historisch Centrum Leeuwarden

Oude tijden herleven op een nieuwe locatie. Het nieuwe Historisch Centrum Leeuwarden wordt op vrijdag 30 november officieel geopend. In het daaropvolgende 'Weekend van de Leeuwarder geschiedenis' is er tijdens twee open dagen voor jong en oud van alles te zien, doen en beleven in het Historisch Centrum Leeuwarden aan de Groeneweg.

In het nieuwe gebouw van het Historisch Centrum Leeuwarden is naast het informatiecentrum, ruimte voor drie verschillende exposities. In de permanente, interactieve expositie 'Het verhaal van Leeuwarden' komt het stadsverleden, van middeleeuwen tot nu, heel dichtbij. De foto-expositie 'Feest' toont talloze beelden van feestelijke gebeurtenissen in de stad. 'Tussen park en plein' is een tijdelijke expositie over archeologie in Leeuwarden. De open dagen op 1 en 2 december worden gehouden van 12.00 tot 17.00 uur.

Een rondleiding door de ondergrondse depots, een tocht met een praam door de binnenstad, swingen met DJ-Pieten, een speurtocht door het gebouw, gratis de Oldehove beklimmen, je eigen familiewapen knutselen, de nieuwe exposities bezoeken, film, theater, muziek en nog veel meer.

Iedereen is van harte welkom op de open dagen. Het Historisch Centrum is nu gevestigd op een prachtige locatie, tussen Oldehoofsterkerkhof en Prinsentuin. Meer informatie is te vinden op historischcentrumleeuwarden.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon 058 233 4002 of het Historisch Centrum Leeuwarden, telefoon 058 233 8399.

Persuitnodiging

Op vrijdagochtend heeft de pers heeft de gelegenheid het gebouw en de nieuwe exposities te bekijken en vragen te stellen aan medewerkers van het Historisch Centrum Leeuwarden en externen die hebben meegewerkt aan de realisatie van het nieuwe gebouw en de exposities. Uw redactie is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de persbijeenkomst om 11.00 uur op vrijdag 30 november, Groeneweg 1, Leeuwarden.