Gemeente Veenendaal


A12 vrijdag 30 november en zaterdag 1 december dicht

Rijkswaterstaat werkt op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in de avond en nacht op de A12 tussen de oprit Veenendaal en knooppunt Maanderbroek. De rijbaan richting Arnhem is vrijdagnacht afgesloten, en de rijbaan richting Utrecht is op zaterdagnacht afgesloten. Het werk duurt van 21.45 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend.

In beide richtingen worden portalen geplaatst waaraan verkeerssignalering en wegwijzers worden opgehangen. Op zaterdagavond wordt het deel bij de op- en afrit Veenendaal (23) in de richting Utrecht tegelijkertijd geasfalteerd. In beide nachten vinden op de andere rijbaan een aantal politiestops plaats. Dit om de wegwerkers de gelegenheid te geven de grote dwarsliggers aan de portalen te hangen. De politiestops beginnen om 22.45 uur en duren vijftien minuten.

Omleidingsroutes

Gele borden ter plaatse geven een omleidingsroute aan voor lokaal verkeer richting Arnhem (vrijdag) en Utrecht (zaterdag) via de N224. Veenendaal zelf is zaterdagavond vanuit Arnhem bereikbaar via de A30 en de N224 (afrit Ede - noord 2). Het doorgaande verkeer richting Ede en Arnhem wordt vrijdagavond vanuit Utrecht omgeleid via de A27, de A28, de A1, en de A30. Op zaterdag wordt het verkeer uit Arnhem vanaf knooppunt Maanderbroek omgeleid via de A30, de A1, de A28 en de A27.

Geluid

Omwonenden bij het viaduct over de N233 kunnen zaterdagavond last hebben van lawaai van het frezen van het asfalt. Na 24.00 uur zal de overlast een stuk minder zijn; dan wordt asfalt aangebracht hetgeen minder geluidhinder geeft. Het plaatsen van de portalen geeft weinig geluidhinder.

Meer informatie:

- het gratis telefoonnummer van Rijkswaterstaat 0800 8002
- de website over wegwerkzaamheden aan de A12