Gemeente Beverwijk


29-11-2007 Aanbeveling benoeming nieuwe burgemeester

De raad van de gemeente Beverwijk heeft in een extra besloten vergadering van 29 november 2007 besloten om de heer J.F.C. van Leeuwen als nieuwe burgemeester van Beverwijk aan te bevelen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De heer J.F.C. (Han) van Leeuwen is 53 jaar en woont in Zandvoort. Hij is op dit moment waarnemend burgemeester van de gemeente Bennebroek (vanaf november 2005) en is lid van D66. De heer Van Leeuwen heeft de afgelopen jaren een ruime politieke en bestuurlijke ervaring opgedaan. Voordat hij werd aangesteld als waarnemend burgemeester van Bennebroek, was hij onder andere van april 2002 tot juli 2005 wethouder in de gemeente Zandvoort en fractievoorzitter voor D66 in de raad in Zandvoort (van 1994 tot december 2000).

Naar het oordeel van de raad heeft de heer Van Leeuwen dusdanige kwaliteiten, dat hij de meest aangewezen persoon is die Beverwijk de komende jaren nodig heeft om als bestuurlijk manager en teamleider te fungeren.

De aanbeveling van de raad wordt volgende week verzonden naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister doet de voordracht tot benoeming aan de Koningin. Zodra het benoemingsbesluit genomen is, wordt de gemeente hierover geïnformeerd. Het benoemingsbesluit wordt niet eerder dan in januari verwacht.

Op dit moment is dan ook niet bekend per wanneer de nieuwe burgemeester in Beverwijk aan de slag kan gaan.