Fortis Bank

Published: 08:00 30.11.2007 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis neemt de volgende stap in de financiering van de overname van bepaalde activa van ABN AMRO - Uitgifte van Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities ("CASHES")

DEZE AANKONDIGING IS NIET BEDOELD VOOR DISTRIBUTIE, DIRECT OF INDIRECT, IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN, ZUID-AFRIKA, CANADA, AUSTRALIË OF JAPAN OF IN ANDERE RECHTSGEBIEDEN WAAR EMISSIES OF VERKOOP VOLGENS DE VAN TOEPASSING ZIJNDE WET- EN REGELGEVING VERBODEN IS

Fortis maakt vandaag bekend voornemens te zijn om in het kader van de financiering van de overname van delen van ABN AMRO Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities ("CASHES") uit te geven ter waarde van maximaal EUR 2,5 miljard (met de mogelijkheid om dit met EUR 500 miljoen te verhogen). De bookbuilding vindt plaats in de loop van de dag.

"Deze uitgifte is een belangrijke volgende stap in de financiering van de overname van delen van ABN AMRO", aldus Gilbert Mittler, CFO van Fortis. "Hiermee worden die onderdelen van het financieringsplan afgerond die uit aandelen bestaan of aan aandelen zijn gerelateerd en wordt grotendeels tegemoetgekomen aan de vereisten voor de uitgifte van Kern Tier-1-vermogen."

De CASHES zijn niet gedateerd en hebben naar verwachting een coupon in contanten van 3-maands EURIBOR +1,75% tot +2,50%, achteraf per kwartaal betaalbaar. De conversiekoers wordt vastgesteld tussen de 30% en 35% boven het resultaat van het gewogen gemiddelde van de volumegewogen gemiddelde koersen (VWAP) van het aandeel Fortis vanaf de emissie tot en met de sluiting van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel op de dag van de prijsstelling.

De CASHES worden uitgegeven door Fortis Bank SA/NV. Fortis Bank SA/NV, Fortis SA/NV en Fortis N.V. treden op als hoofdelijke medeschuldenaars.

Houders van CASHES worden op elk moment vanaf 40 dagen na de uitgiftedatum in de gelegenheid gesteld om de CASHES tegen de conversiekoers te converteren in volgestorte gewone aandelen Fortis. Daarnaast worden alle uitstaande CASHES automatisch geconverteerd in aandelen Fortis indien, op enig moment na zeven jaar na de Uitgiftedatum, de aandelen Fortis gedurende 20 opeenvolgende handelsdagen op of boven de Automatische Conversiekoers worden verhandeld. De Automatische Conversiekoers bedraagt 150% van de Conversiekoers.

Nieuw uitgegeven aandelen Fortis worden ten gunste van de houders van CASHES (de "Onderliggende Aandelen") als pand aangehouden. De onderliggende aandelen geven totdat zij worden geconverteerd geen recht op dividend en kennen geen stemrecht.

Als gevolg van de transactie wordt het Kern Tier-1-vermogen verhoogd met een bedrag gelijk aan de CASHES op het niveau van zowel Fortis Groep als van Fortis Bank. Coupons zijn achtergesteld bij alle andere schulden of verplichtingen van de medeschuldenaars, met inbegrip van preferente aandelen, zijn gelijk in rang (pari passu) met de niet-aflosbare uitstaande Floating Rate Equity-linked Subordinated Hybrid ("FRESH") Capital Securities en de Mandatory Convertible Securities ("MCS") die op 7 december 2007 worden uitgegeven en hebben voorrang op alle gewone aandelen van de medeschuldenaars, waaronder aandelen Fortis. Het enige recht dat de houders van CASHES met betrekking tot de hoofdsom hebben ten opzichte van de medeschuldenaars is het recht op de Onderliggende Aandelen.

Er wordt een aanvraag ingediend voor de toelating van de CASHES tot de Euro MTF-markt van de beurs van Luxemburg. Fortis SA/NV en Fortis N.V. zijn verder voornemens een notering voor de Onderliggende Aandelen te verkrijgen aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam.

De emissiekoers wordt naar verwachting vandaag vastgesteld en de sluiting van de transactie vindt naar verwachting op of omstreeks 18 december 2007 plaats.

Merrill Lynch International en JP Morgan fungeren in deze transactie als Joint Global Co-ordinators en Joint Bookrunners. Fortis Bank is Joint Global Co-ordinator en Co-Bookrunner voor de emissie en Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller en Santander Investment treden op als Co-Lead Manager.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 48,5 miljard (31/10/2007), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

Perscontact:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66

Merrill Lynch International

Rupert Hume-Kendall

+44 20 7628 1000
Jim O'Neil

Keyvan Zolfaghari

JPMorgan

Viswas Raghavan

+44 20 7325 9087
Ina De

Luis Vaz-Pinto

Fortis Bank

Maurits van der Eerden

+31 20 527 26 40

Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller

Nigel Morris-Jones

+44 20 7663 6000
Oliver Hearsey

Santander Investment

Iñigo Bastarrica

+34 91 289 3338